Arsenalin norsunluurannikkolaishyökkääjä Nicolas Pépé on jäänyt kuluvan kauden aikana vähäiselle vastuulle.

Pépé, 26, on pelannut kauden aikana ainoastaan 11 liigaottelussa, yhteensä 535 peliminuutin verran. Arsenalin manageri Mikel Arteta on nimennyt norsunluurannikkolaisen joukkueensa avauskokoonpanoon Valioliigassa edellisen kerran lokakuun puolivälissä.

Loppukautta kohden Pépén peliaika luultavasti kohenee. Hän esiintyi edukseen Afrikan mestaruusturnauksessa ja on sittemmin jatkanut hyvää virettään myös seurajoukkueessaan.

Viime viikolla Pépé oli ratkaiseva tekijä, kun Arsenal nousi tappioasemasta voittoon Wolvesia vastaan. Pépé pääsi vaihdosta kentälle 20 minuuttia ennen loppua, teki itse tasoitusmaalin ja alusti viime hetken voitto-osuman.

Pépé on loistanut myös harjoituksissa. Arsenal-puolustajat Kieran Tierney ja Rob Holding nimeävät kumpikin norsunluurannikkolaisen vaikeimmaksi vastustajaksi harjoituskentällä. Kumpikaan ei varsinaisesti nauti siitä, että he joutuvat päivittäin pelaamaan häntä vastaan.

– Nicolas Pépé, ehdottomasti, Tierney vastasi, kun häneltä kysyttiin vaikeinta vastustajaa.

– Pelaan häntä vastaan joka päivä ja se on kauhea kokemus. Hän on niin hyvä!

Holding komppaa puolustajakollegaansa.

– En haluaisi pelata häntä vastaan joka päivä. Yksi vastaan yksi -tilanteita päivittäin Pépéä vastaan… Se ei ole mukavaa, Holding sanoo.

Kesällä 2019 Arsenaliin hulppealla 80 miljoonalla eurolla siirtynyt Pépé on pelannut kuluvan kauden aikana kaikki kilpailut mukaan lukien 14 ottelua ja tehnyt niissä tehot 3+5.