Arsenalin toppari Pablo Mari sanoo, että joukkuetta luotsaava Mikel Arteta on yksi maailman parhaista managereista.

Pelaajaurallaankin Tykkimiehiä edustanut Arteta, 39, pestattiin Arsenalin peräsimeen joulukuussa 2019. Hänen alaisuudessaan lontoolaiset ovat tulleet Valioliigassa kahdesti peräkkäin kahdeksanneksi ja voittaneet kertaalleen FA Cupin.

Kirjoitushetkellä Arsenal on Valioliigassa kuudentena, kahden pisteen päässä Mestarien liigaan oikeuttavista sijoituksista, mutta se on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin neljäntenä majaileva Manchester United.

Espanjalaistoppari Mari, 28, jäi tällä kaudella vähälle vastuulle maanmiehensä alaisuudessa ja lähti tammikuussa loppukauden mittaisella lainadiilillä Udineseen. Mari on kuitenkin kiitollinen siitä, mitä Arteta on opettanut hänelle.

– Minun on sanottava, että hän on yksi maailman parhaista valmentajista. En ole koskaan nähnyt kenenkään tekevän pelisuunnitelmaa samalla tavalla, kommentoi Mari ESPN:lle.

– Se miten hän löytää ratkaisuja meille ja tekee pelaamisen helpoksi… En ole koskaan nähnyt sellaista. Se tarkoittaa, että hän on uskomaton valmentaja.

– Hän antaa työkalut, joilla pelata helpommin. Se on uskomatonta, koska kentälle mennessä tietää jo päässään, millaisia asioita on tehtävä, jotta pelaaminen olisi helpompaa.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Mari siirtyi Arsenaliin tammikuussa 2020 Flamengosta. Kuva: Getty Images

– Hän neuvoi minulle, että jos havainnoin kolme tai neljä sekuntia ennen kuin pallo tulee minulle, minulla on kolme tai neljä sekuntia aikaa ajatella seuraavaa pelitekoa.

– Se oli minulle avainasia, koska nyt minulla on aikaa. Hän oli ainoa valmentaja, joka antoi minulle tämän työkalun ja teki jalkapallosta helpompaa.

– Pelaan helpommin ja voin nähdä toisenlaisen vaihtoehdon, jota en ennen nähnyt, koska ennen minulla ei ollut koskaan aikaa pallon kanssa.

Marin ja Arsenalin sopimus on voimassa kesään 2024 saakka, eikä hän ole sulkenut pois mahdollisuutta palata Lontooseen, vaikka putosikin topparien nokkimisjärjestyksessä uusien hankintojen myötä.

– Haluaisinko olla siellä? Totta kai, mutta en tiedä, mitä tapahtuu. Haluan keskittyä nyt tähän hetkeen ja siihen, mitä voin tehdä nauttiakseni jälleen jalkapallon pelaamisesta ja tunteakseni jälleen olevani ammattilaisjalkapalloilija.