Everton isännöi tänään, torstaina, Boreham Woodia FA Cupin viidennellä kierroksella.

Ennakkosuosikkia ei tarvitse arvuutella. Kotijoukkue on pelannut korkeimmalla sarjatasolla lähes 70 vuotta putkeen, kun taas Boreham Wood ponnistaa viidenneltä sarjaportaalta, Kansallisliigasta. Joukkueiden välillä on 78 sijaa, kun kaikki Englannin sarjataulukot lasketaan mukaan.

[readmore from=FA-Cup]

Everton on kustantanut vastustajalleen ainutlaatuisen mustan peliasun vain tämän illan ottelua varten. Boreham Wood ei voi omalla sarjatasollaan pelata mustissa paidoissa, koska Kansallisliigan tuomareilla on mustat asut.

Boreham Wood ei voi pelata kokovalkoisessa kotiasussaan Evertonia vastaan, koska joukkueiden shortsit ja sukat olisivat samanvärisiä.

Everton on avustanut Boreham Woodia myös kuittaamalla vierasjoukkueen matkustus- ja hotellikulut.

– Kunnia Evertonille. He ovat ostaneet varusteemme ja järjestäneet matkamme ja yöpymisemme pelipäivänä. He ovat olleet aivan loistavia, kommentoi Boreham Woodin päävalmentaja Luke Garrard Daily Mailin mukaan.

– En ole ikinä ollut Goodison Parkilla. He siirtyvät uudelle stadionille parin vuoden päästä, ja monet Arsenalia kannattavat ystäväni ovat kertoneet minulle, kuinka historiallinen se stadion on. Lisäksi heillä on uskomaton kannattajakunta.

– Evertonin fanit ovat niin intohimoisia, ja se tulee olemaan iso osa illan jännitystä.

– On uskomatonta ajatella, että me menemme Goodisonille testaamaan tasomme Frank Lampardia vastaan. Tällaisesta voi vain unelmoida.

– Luulen, että se valkenee vasta pelipäivänä. En usko, että osaamme kunnioittaa tekemisiämme ennen kuin kausi on ohi.

– Meidän on mietittävä, mitä olemme tehneet. Olemme 16 parhaan joukossa. Vihaan viidennestä kierroksesta puhumista. Ajattelen mieluummin, että olemme kansallisessa cup-kilpailussa 16 parhaan joukossa.

Boreham Wood FC

@BOREHAM_WOODFC
𝐊𝐈𝐓 𝐑𝐄𝐀𝐃𝐘💪

👀 Sneak peak…

🛬 Full kit launch video landing tomorrow…

#WeAreTheWood