Chelsean omistaja Roman Abramovitš ilmoitti keskiviikkona myyvänsä seuran.

Venäjä aloitti sodan Ukrainassa viime viikon torstaiaamuna. Abramovitš kuuluu Vladimir Putinin lähipiiriin ja Ison-Britannian hallitus on harkinnut määräävänsä erilaisia pakotteita Abramovitšille.

Venäläisoligarkki päätti siten asettaa Chelsean myyntiin. Sky Sportsin mukaan Abramovitš on saanut noin kolmen miljardin punnan arvoisia tarjouksia Chelseasta.

Newcastlen osaomistaja Amanda Staveleyn mielestä Abramovitšia on kohdeltu epäreilusti.

[readmore from=Roman-Abramovitš]

– Meillä tulee aina olemaan geopoliittisia ongelmia. Maailmassa on jatkuvasti joitain ongelmia. Olen hyvin surullinen, että joku menettää jalkapalloseuransa vain sen vuoksi, koska hänellä on väitetysti suhteita jonkun kanssa. Mielestäni, totta puhuen, se ei vaikuta reilulta, Staveley totesi Financial Timesin haastattelussa.

– En puhu nyt Newcastlen näkökulmasta, vaan puhun omana itsenäni. Nämä ovat omia ajatuksiani, koska olen päässyt tutustumaan moniin ihmisiin ja olen innoissani siitä. Olisi hienompaa, jos ihmiset katsoisivat jalkapalloa kuin osallistuisivat sotaan.

48-vuotias Staveley hankki Saudi-Arabian julkisen investointirahasto PIF:n kanssa Newcastlen syksyllä 2021. Staveley omistaa kymmenen prosenttia Newcastlesta.