Entinen Manchester United -hyökkääjä Louis Saha näkee Wayne Rooneyssa managerina samankaltaisuuksia Sir Alex Fergusonin kanssa.

36-vuotias United-legenda Rooney on joutunut Derby Countyn peräsimessä haastavaan pestiin. Talousvaikeuksista kärsinyt The Rams taistelee 21 pisteen menetyksistään huolimatta edelleen sarjapaikastaan Mestaruussarjassa.

Rooneyn kanssa Unitedissa pelannut Saha uskoo entisen seuratoverinsa saavuttavan vielä suuria asioita managerinurallaan. Erityisesti yksi ominaisuus, joka oli Sir Alexin vahvuuksia valmentajana on näkynyt myös Derby-luotsissa.

– Hän on haastavassa pestissä, mutta hän on kova luu, Saha arvioi Mirrorille.

– En tunne häntä managerina, mutta tiedän hänen sitoutuneisuutensa olevan ensiluokkaa.

– Olen nähnyt joitakin haastatteluja ja hänen kehon kieltään kentän laidalla. Hänestä huokuu paljon empatiaa, joka on tärkeää.

– Sen myötä hän tunnistaa pelaajien vahvuuksia ja heikkouksia ja tietää milloin he tarvitsevat apua.

– Tämä oli Sir Alex Fergusonin päävahvuus. Uskon siis monelta osalta Waynen tulevan pärjäävän loistavasti. Uskon hänen saavan aikaan loistavia asioita managerina.

– Mitään Derbyä väheksymättä, kun hän saa mahdollisuuden niin kutsutussa suuressa seurassa, uskon hänen pärjäävän hyvin koska hän on fiksu ja omistautunut valmentaja.