Liverpool nappasi lauantaina jo 12 peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kaatoi kotikentällään West Hamin 1-0-lukemin.

Vauhdikas avausjakso tarjosi yhden maalin sekä runsaasti maalipaikkoja kummassakin kenttäpäädyssä.

Jo ottelun toisella peliminuutilla tulikuuma Mohamed Salah pääsi läpiajoon, mutta West Hamin Łukasz Fabiański torjui egyptiläistähden yrityksen.

Avausjakson puolivälin jälkeen Liverpool siirtyi johtoon. Maalisyöttöjen erikoismies Trent Alexander-Arnold jakoi jälleen yhden namupassin, josta pääsi tällä kertaa nauttimaan Sadio Mané. Senegalilaishyökkääjä sai nautiskella pallon maaliin lähietäisyydeltä. 1-0. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

William Hill

@WilliamHill
Trent Alexander-Arnold has equalled Steven Gerrard's personal best for most assists in a single Liverpool season:

It's March. He's a right-back. 🤯

West Hamin paras maalipaikka avausjaksolla nähtiin hetki ennen taukovihellystä. Manuel Lanzini karkasi läpiajoon, mutta hän hukkasi huippupaikkansa todella ylimieliseen yritykseen. Argentiinalainen chippasi pallon yli Alissonin, mutta voima jäi uupumaan ja Alexander-Arnold ehti siivota pallon maaliviivalta väljemmille vesille.

Toinen puoliaika käynnistyi West Hamin kannalta murheellisella tavalla, kun joukkueen maalitykki Jarrod Bowen joutui jättämään kentän loukkaantumisen takia. Hyvin todennäköisesti hänen pitkä peräkkäisten pelien putki tulee katkeamaan West Hamin seuraavassa valioliigaottelussa. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Jarrod Bowen has played in 79 consecutive Premier League games for West Ham without missing a single one, the longest streak in the club's history.

With that injury, it might be over. 😔

Liverpool hallitsi toista puoliaikaa ja loi huomattavasti enemmän maalipaikkoja. Parhaat paikat siunaantuivat kuitenkin West Hamille, jonka kohtaloksi koitui huippupaikkojen tuhlailu.

Jo avausjakson aikana tuhannen taalan paikan missannut Lanzini sai 20 minuuttia ennen loppua sellaisen paikan, että suurin osa West Ham -kannattajista ehti todennäköisesti jo tasoitusmaalia tuulettaa.

Tomáš Souček lähetti oikealta laidalta pallon maalin eteen Lanzinille, jolla oli kaikki tila ja aika tehdä rauhassa maali. Hän kuitenkin jäätyi tilanteessa pahemman kerran ja laukoi vitosen viivalta pallon taivaantuuliin.

Kymmenen minuuttia myöhemmin West Ham puhkoi jo ties kuinka monetta kertaa Liverpoolin puolustuslinjan. Michail Antonio karkasi puolittaiseen läpiajoon, mutta Naby Keïta ehti viime hetkellä blokkaamaan jamaikalaiskärjen maalintekoyrityksen.

Liverpoolin johtoasema kesti lopulta aina päätösvihellykseen, joten Jürgen Kloppin miehistö kavensi piste-eron sarjakärki Manchester Cityyn kolmeen pisteeseen. West Ham jatkaa sarjassa viidentenä, mutta mahdollisuudet Mestarien liigaan pääsystä alkavat olemaan seitinohuet.