Helmikuun lopulla pelattu Liigacupin finaali päättyi Liverpoolin juhliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Ottelussa pelattiin 120 minuuttia maaleitta, mutta rangaistuspotkukilpailussa niitä nähtiin oikein urakalla. Peräti 21 laukojaa onnistui maalinteossa, kunnes Chelsea-vahti Kepa Arrizabalaga laukoi pallon taivaan tuuliin ja Liverpool pääsi juhlimaan seurahistoriansa yhdeksättä Liigacupin mestaruutta.

Rangaistuspotkukilpailun kenties komeimman osuman viimeisteli Liverpoolin keskikenttäpelaaja Fabinho, joka ei jättänyt Panenka-rankkarillaan mitään mahdollisuuksia Kepalle.

Fabinho kertoo, että hän oli Liigacupin finaalia edeltävänä päivänä harjoitellut kyseistä rankkaria ja päättänyt jo tuolloin tekevänsä sen, mikäli finaali etenee rankkarikisaan asti.

– Edellisenä päivänä yritin tehdä Panenkaa. Minä ja Luis Díaz harjoittelimme sitä ilman, että maalivahtia oli maalissa, Fabinho kertoo.

– Sanoin hänelle [Díaz]: ”Huomenna, jos peli menee rangaistuspotkukilpailuun, lauon oman yritykseni näin”. Hän ei uskonut minua! Mutta kun kävelin keskiviivalta laukomaan rangaistuspotkua, ajattelin kokoajan laukovani Panenkan – ja se toimi!

Fabinho tiedostaa, että yritys oli riskialtis. Hän kuitenkin uhkui itseluottamusta ja uskalsi yrittää sitä kovassa paikassa.

– Kun lauot tuon tyyppisen rangaistuspotkun, siinä on omat riskinsä. Jos se epäonnistuu, voit olla varma, että kaikki tappavat sinut pukuhuoneessa! Fabinho heittää pilke silmäkulmassa.

– Mutta minulla oli koko ajan mielessä, että lauon sen tuolla tavoin ja luotin onnistuvani siinä.

Liigacupin finaali ratkesi vasta 11. laukojaparissa. Ratkaisevat rangaistuspotkut näet alla olevalta V Sportin videolta.