Chelsean entinen hyökkääjä Andri Ševtšenko, 45, vetoaa maailman ihmisiin Ukrainan auttamiseksi.

Ukrainan maajoukkueen legendaarinen ex-maalitykki ja ex-päävalmentaja Ševtšenko on kiitollinen kaikesta tuesta ja solidaarisuudesta, jota maata kohtaan on osoitettu sen jälkeen, kun Venäjä aloitti laajamittaisen hyökkäyksen. Apua tarvitaan kuitenkin lisää.

– Pyydämme apua varojen löytämiseksi: Ukrainasta puuttuu ruokaa, ja lääkintätarvikkeet ovat vähissä. Me tarvitsemme kaikkea mutta myös moraalista tukea. Ihmisten on protestoitava ja puhuttava enemmän. Ukraina tarvitsee enemmän ihmisyyttä, Ševtšenko sanoo DAZN:lle.

– Meidän on näytettävä voimamme pysäyttääksemme tämän sodan, yritettävä auttaa maatani kaikin mahdollisin tavoin voittamaan tämän taistelun ja lopettamaan sodan niin pian kuin mahdollista. Meidän on estettävä ihmishenkien menetys.

Stamford Bridgellä 2006–2008 pelanneen Ševtšenkon mukaan sota on pahinta mitä on ja Ukraina käy juuri nyt helvettiä läpi.

– Yritän vedota ihmisten sydämiin kerätäkseni varoja ja auttaakseni: Ukrainassa on niin paljon ihmisiä, jotka tarvitsevat apua.

Lähde: Goal

Lue lisää: Manchester Cityn puolustaja vuodatti huoliaan Ukrainan kriisistä avoimessa haastattelussa: ”Jos minulla ei olisi tytärtäni, olisin siellä”