Mikael Forssellia, 40, ei ole unohdettu Birminghamissa, vaikka suomalaisen uran parhaasta kaudesta on aikaa jo lähes kaksi vuosikymmentä.

Sen todistaa esimerkiksi paikallislehti Birmingham Mailin verkkosivuilla tiistaina julkaistu pitkä artikkeli, joka on otsikoitu ”Armoton Mikael Forssell – suomalainen viimeistelijä, josta tuli Birmingham Cityn legenda”.

Artikkelissa kerrotaan, että sosiaalisessa mediassa ahkerasti päivityksiä tekevä Forssell on edelleen yksi suosituimmista pelaajista seuran kannattajien keskuudessa. Samalla käydään läpi miehen ”vuoristoratamaisia” ja loukkaantumisten varjostamia vuosia Birminghamissa.

Forssellia hehkutetaan kruununjalokiveksi Birminghamin silloisessa joukkueessa, joka oli rakennettu fyysisten ja henkisesti vahvojen pelaajien varaan. Lehti mainitsee Forssellin tehneen 37 maalia 119 ottelussa Birminghamin riveissä, ja lukema olisi varmasti ollut korkeampi ilman loukkaantumisia.

Uransa jo päättänyt Forssell pelasi Birminghamissa 2003–2008. Paras kausi oli 2003–04, jolloin hän iski yhteensä 19 täysosumaa. Maaliskuussa 2004 hänet valittiin jopa Valioliigan kuukauden pelaajaksi.

– Hän oli armoton maalin edessä. Mikael on ehdottomasti viimeistelijä, yksi parhaista, joita olen nähnyt, manageri Alex McLeish suitsutti Forssellin iskettyä hattutempun Tottenhamin verkkoon vuonna 2008.

Vuonna 2017 Birmingham Mail listasi Forssellin seurahistorian toiseksi parhaaksi valioliigapelaajaksi. Edelle ylsi ainoastaan ranskalainen maailmanmestari Christophe Dugarry.

Forssellin nimen oikeinkirjoitus näyttää tuottavan edelleen vaikeuksia briteille. Artikkelin ingressissä se on muodossa Mikael Forsell.

Lue lisää: Kova saavutus: Mikael Forssell listattiin seurahistorian toiseksi parhaaksi valioliigapelaajaksi