Norwich kärsi sunnuntaina jo seitsemännen peräkkäisen tappionsa, kun Leeds oli kotiottelussaan parempi maalein 2-1.

Tappion myötä Norwichin ahdinko syveni entisestään ja visiitti Valioliigassa on jälleen jäämässä yhden kauden mittaiseksi – aivan kuten edellisten nousujen jälkeen kausina 2015-16 ja 2019-20.

Norwichista on tullut hissijoukkue, joka on ollut viime vuosien aikana liian hyvä Mestaruussarjaan, mutta kuitenkin liian huono Valioliigaan. Yksi ehkä merkittävimmistä tekijöistä tähän on se, että Kanarialinnut ei ole pystynyt vahvistamaan miehistöään riittävästi valioliiganousujen jälkeen.

80-vuotias julkkiskokki Delia Smith on omistanut Norwichin yhdessä puolisonsa Michael Wynn Jonesin kanssa jo 25 vuoden ajan, eikä heidän varallisuutensa riitä tukemaan riittävästi seuraa.

Norwich voisi nousta varteenotettavaksi valioliigaseuraksi, mikäli seura myytäisiin. Smith teki kuitenkin viime viikolla selväksi, ettei hänellä ole aikomuksia myydä seuraa.

– Ei, ei, ei, en ole koskaan edes ajatellut sitä [seuran myyntiä], Smith kertoi.

Smith kuvailee urheilua ”vuoristoradaksi, joka aiheuttaa enemmän iloa kuin kipua” – sitä ovat toden totta myös Norwichin viime vuodet olleet.

– Meidän on muistettava, että sitä kutsutaan urheiluksi. Joskus voitat, joskus häviät, niin se vain menee. Se on vuoristorata, joka aiheuttaa enemmän iloa kuin kipua.

[readmore from=Chelsea]

Smithin mukaan englantilaisen jalkapalloilun urheilullisuus koki kolauksen vuonna 2003, kun Chelsea siirtyi Roman Abramovitšin omistukseen.

– Se ei tehnyt jalkapallolle hyvää. On mielenkiintoista, että asian nouseminen esiin kesti lähes 20 vuotta ja vaati sotaa.

– Heillä on varaa ostaa usean miljoonan punnan pelaajia, jotka eivät edes pelaa pelissä ja istuvat penkillä. Sitten on meidän kaltaisia ​​seuroja, jotka rahoittavat toimintansa itse. Se on niin epäreilua ja siitä on urheilullisuus kaukana.

Teemu Pukki alusti sunnuntaina Norwichin 1-1-tasoitusmaalin. Se oli lopulta laiha lohtu Leedsin voittaessa pelin 2-1-lukemin.