Leedsin brasilialaistähti Raphinha on yksi kuumimmista nimistä tulevan kesän siirtoikkunassa.

Brasilian A-maajoukkueeseen tiensä raivanneella Raphinhalla, 25, riittää ottajia ympäri Eurooppaa, mutta pelaaja itse on aiemmin todennut olevansa täysin sitoutunut Leedsiin.

Pelaajien puheet ja teot eivät kuitenkaan aina täsmää, sen ovat osoittaneet viime vuosien siirtoikkunat.

Raphinhan kohdalla siirto suurempaan seuraan olisi varsin looginen ratkaisu. Miksi pelata Valioliigan jämäsijoista taistelevassa seurassa, kun vaihtoehtona olisi taistella jopa Mestarien liigan voitosta?

Huhujen mukaan ainakin Liverpool, Barcelona ja Bayern München ovat halukkaita hankkimaan Raphinhan. Nämä kaikki seurat tarjoaisivat hyvän mahdollisuuden taistella sekä liigamestaruudesta että Mestarien liigan voitosta.

Tällä hetkellä Raphinhan kenties todennäköisin määränpää on Barcelona. Raphinhan agenttina toimii Barcelonassa pelannut, ja nykyisin katalonialaisseuran kykyjenetsijänä toimiva Deco.

Fabrizio Romanon mukaan portugalilaislegenda ja Barcelonan ovat jo käyneet keskusteluja Raphinhan tulevaisuudesta. Neuvotteluja Leedsin kanssa ei ole kuitenkaan vielä aloitettu, koska esimerkiksi pelaajan myyntihintaan vaikuttaa se, putoaako seura kauden päätteeksi Valioliigasta vai ei.

Raphinha on ollut Leedsin selvästi tehokkain pelaaja kuluvan kauden aikana. Hän on tehnyt 27 valioliigaottelussa yhdeksän maalia ja antanut kolme maalisyöttöä.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
Barcelona are interested in Raphinha alongside Premier League clubs, including Liverpool [Chelsea wanted him, now in stand-by]. Barça already discussed about Raphinha with Deco. 🇧🇷 #FCB

No talks yet with Leeds - as price depends on their PL future and potential buy out clauses.

barcacentre

@barcacentre
Barcelona have Raphinha of Leeds United on their shortlist. His agent is Deco, who's Barça's scout in South America. [@FabrizioRomano]

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.