Middlesbrough isännöi Chelseaa lauantaina FA Cupin puolivälieräottelussa.

Chelsea ei saa pakotteiden vuoksi myydä kannattajilleen otteluun lippuja, joten Chelsea-kannattajia ei nähdä Riverside Stadiumilla viikonloppuna.

Siitä syystä Chelsea pyysi Middlesbrough’ta pelaamaan ottelun tyhjille katsomoille. Chelsean mielestä se osoittaisi reilua urheiluhenkeä.

Chelsean pyyntö sai täystyrmäyksen Middlesbrough’lta, kannattajilta ja myös Ison-Britannian hallitukselta täystyrmäyksen.

Ison-Britannian hallitus asetti Chelsean omistajalle Roman Abramovitšille pakotteita viime viikolla. Sen myötä Abramovitšin omaisuus ja varallisuus jäädytettiin Isossa-Britanniassa. Se vaikuttaa luonnollisesti myös Chelseaan, jonka tilit on jäädytetty. Chelsea ei saa myöskään myydä kannattajilleen lippuja koti- tai vierasotteluihinsa.

[readmore from=Middlesbrough]

The Athletic haastatteli Middlesbrough’n puheenjohtaja Steve Gibsonia, joka latasi suorat sanat Chelseasta.

– Chelsea ja reilu urheiluhenki eivät kuulu samaan lauseeseen. Missä on Chelsean puheenjohtaja Bruce Buck, joka on hyväksynyt seuran omistajan toimet 19 vuoden ajan, jonka aikana he ovat voittaneet pokaaleja Abramovitšin antamalla korruptoituneella rahalla, Gibson mietti.

– Missä on sen puheenjohtajan äly, kun hän haluaa Chelsean pelaavan kotiottelunsa kausikorttilaisten edessä? Haluaako hän pelata kaikki Chelsean vierasottelut tyhjille katsomoille?