Ison-Britannian hallitus julkaisi viime torstaina jymyuutisen, kun se rankaisi Chelsean 55-vuotiasta omistajaa Roman Abramovitsia kovilla talouspakotteilla. Pakotteiden syy oli Abramovitsin väleissä Venäjän itsevaltaiseen hallitsijaan Vladimir Putiniin ja Putinin Ukrainassa aloittamaan tuhoisaan sotaan.

Pakotteiden johdosta Abramovits ei voisi myydä Chelseaa ja Chelsea saa pelata Valioliigassa vain poikkeusluvalla. Se ei saa myydä uusia pääsylippuja peleihinsä, solmia uusia pelaajasopimuksia, ja sille on asetettu tiukka budjetti sekä koti- että vieraspeleihinsä.

Chelsean kannattajat ovat herättäneet pahennusta laulamalla viime otteluissa Roman Abramovitsin nimeä. Tätä on pidetty laajasti hyvin epäkunnioittavana.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson on pyytänyt Chelsean faneja lopettamaan Abramovits-chanttien laulamisen. Chelsean valmentaja Thomas Tuchel sivalsi tämän johdosta Johnsonia ja vastasi pyyntöön sarkastiseen tapaan.

– Kuulin siitä muutamia minuutteja sitten. En tiedä, onko se näinä aikoina kaikkein tärkein keskustelunaihe parlamentissa. Ehkä meidän pitäisi olla huolissamme hallituksen prioriteeteista, jos parlamentissa keskustellaan fanien chanteista, Tuchel tokaisi medialle.

– Mutta okei, ei minun tarvitse sitä kommentoida. Meillä on paljon tärkeämpiäkin asioita käsiteltävinä.

Chelsea saa maksaa jokaisesta vieraspelimatkastaan vain korkeintaan 20 000 puntaa. Se kohtaa keskiviikkona Lillen Mestarien liigassa Ranskassa, ja lauantaina Middlesbrough’n FA Cupin puolivälierässä. Jo pelkkä vieraspeli Middlesbrough’ta vastaan maksaisi sille tavallisesti kuluina 60 000 puntaa.

– Meidän täytyy pärjätä rajoitusten kanssa. Meidän täytyy soveltaa taustaryhmän jäsenten määrän kanssa, ja katsoa, ketkä pääsevät matkustamaan, kuinka monta hotellihuonetta meillä on, ja miten saavumme otteluihin, Tuchel kertoi tilanteesta.

[readmore from=Chelsea]

Tuchel korosti, ettei Chelsea vaadi loistoa ja kiiltoa, vaan kysymys on siitä, miten pelaajien loukkaantumisriski pidettäisiin mahdollisimman matalana.

– Ei kyse ole luksuksesta ja bling-blingistä. Tämä vain on ammattiurheilua, jossa meillä on kahden pelin välillä kaksi päivää, ja vastustajallamme neljä. Me tulemme peliin loukkantumisriskin kanssa.

– Siksi meidän olisi parempi matkustaa lentokoneella kuin bussilla.

Lähde: Sky Sports