Arsenalin ex-puolustaja Bacary Sagnan mukaan seuran tulee ”tehdä kaikkensa” pitääkseen joukkueen kapteeni Alexandre Lacazetten riveissään myös ensi kaudella.

Lacazette, 30, nousi Arsenalin kapteeniksi ja ykköshyökkääjäksi, kun Pierre-Emerick Aubameyang hyllytettiin seuran toiminnasta kurinpidollisista syistä. Ranskalaishyökkääjä on ollut sen jälkeen kuin uudesti syntynyt ja merkittävä tekijä Arsenalin noustessa Valioliigan kärkikastiin.

Lacazette oli viime kesänä lähtökuopissa, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että hän nauttii pelaamisesta Tykkimiehissä. Hyökkääjän jatko Pohjois-Lontoossa on silti vaakalaudalla, koska hänen sopimuksensa päättyy kuluvan kauden jälkeen.

Arsenalissa vuosien 2007-2014 välisenä aikana pelanneen Sagnan mukaan seuran ykkösprioriteetin on oltava Lacazetten pitäminen Emiratesilla.

– Jos minä olisin Arsenalissa, tekisin kaikkeni sen eteen, että Lacazette jatkaisi seurassa, Sagna sanoo.

– Sen lisäksi, miten hän tällä hetkellä pelaa, hän on hyvä johtaja, luonnollinen johtaja. Hän on myös ollut seurassa jo pitkään, joten hän tuntee seuran täydellisesti.

– Mielestäni hän pelaa hyvin, hän tuo niin paljon joukkueeseen tällä hetkellä. Arsenal ei saa päästää häntä menemään, koska hänellä on tämä visio, jota seura tarvitsee.

Jos Sagna saisi päättää Arsenalin pelaajahankinnoista, hän kääntäisi katseensa Bayern Münchenissä nykyisen pelaavaan Serge Gnabryyn. 26-vuotias laitahyökkääjä aloitti ammattilaisuransa Arsenalissa.

– Haluaisin nähdä Gnabryn jälleen Arsenalissa. Näin, kun hän aloitti [ammattilaisuransa] Arsenalissa, joten tiedän mihin hän pystyy. Hän on kehittynyt hämmästyttävän paljon Saksassa ja uskon, että hänen olisi aika tulla takaisin.

– Hän on loistava pelaaja, voimakas, nopea, tehokas. Hän tuntee jo seuran, hän tuntee joukkueen, joten hänelle se on koti.

Lähde: Goal