Sky Sports kertoo, että myynnissä oleva Chelsea FC aikoo karsia ostajaehdokaslistaansa tiistai-iltaan mennessä. Yhdeksi kärkiehdokkaista on noussut englantilainen ostajaryhmittymä, jota johtaa liikemies Nick Candy, Chelsean kausikortin haltija.

Candy esitteli The Raine Groupille perjantaina kahden miljardin punnan ostotarjouksen, mutta nyt hän on tiettävästi korottanut tarjoustaan huomattavasti. Tarjouksen nosto oli mahdollista, sillä Candyn ostajaryhmittymään liittyi viikonloppuna merkittävä eteläkorealainen tukija Blue Football Consortium.

Lisärahoituksen uskotaan merkitsevän sitä, että Candyn tarjouksesta on tulossa yksi short listin kärkiehdokkaista. Short listin uskotaan koostuvan vain kahdesta tai kolmesta ehdokkaasta. Lopullisen kaupan uskotaan tapahtuvan aikaisintaan huhtikuun lopussa.

Candy paljasti maanantaina käyneensä alustavia keskusteluja myös teknologia-alusta PrimaryBidin kanssa. Candyn aikomuksena on pyrkiä takaamaan seuran fanien läsnäolo seuran tulevaisuudessa ja osallisena sen päätöksentekoa. Onhan Candy itsekin Chelsean kannattaja ja kausikortin haltija. PrimaryBidin kautta Chelsean työntekijät ja fanit voisivat itsekin ostaa osuuksia seurasta.

– Tämä on kerran elämässä -tilaisuus antaa jalkapallo takaisin faneille, ja panna heidät Chelsean operaatioiden ja strategian sydämeen. Olemme sitoutuneet säilyttämään seuran uskomattoman perinnön ja edistämään yhteisön osallistumista. Voimme myös tarjota taloudellista vakautta varmistaaksemme seuran tulevaisuuden kasvun globaalilla näyttämöllä, Candy kommentoi tarjoustaan.

Candyn hankkeen taustalla on nyt kaikkiaan kolme eteläkorealaista yritystä. Nick Candy on 49-vuotias pääasiassa luksuskiinteistöillä rikastunut liikemies, jolla on yhdessä veljensä Christianin kanssa miljardiluokan omaisuus. Nick Candy on naimisissa australialaisen laulaja-näyttelijä Holly Valancen kanssa.

Chelseasta on tekemässä tarjousta toinenkin isobritannialainen ostajaryhmittymä, jota johtaa rahoitusalan suuryhtiö Centricus. Myös Centricuksen johtaman projektin taustalla on varakkaita Chelsean kausikortinhaltijoita.

[readmore from=Chelsea]

Chelsean lähes 20 vuoden ajan omistanut venäläisoligarkki Roman Abramovits pani seuran myyntiin 2. maaliskuuta Venäjän aloitettua sodan Ukrainaa vastaan. Ison-Britannian hallitus asetti 10. maaliskuuta tiukkoja talouspakotteita Abramovitsia ja Chelseaa kohtaan. Abramovits kuuluu Venäjän autoritäärisen hallitsijan Vladimir Putinin ystäväpiiriin.

Englantilaisten sijoittaryhmittymien lisäksi Chelsean omistajuutta havittelevat myös baseball-joukkue Los Angeles Dodgersin osaomistajan Todd Boehlyn johtama ryhmittymä sekä toisen baseball-seura Chicago Cubsin omistava Rickettsin suku. Myös brittiläinen liikemies Sir Martin Broughton ja takavuosien huippujuoksija Lord Sebastian Coe ovat tehneet Chelseasta tarjoukset.