Liverpoolin supertähdet Mohamed Salah ja Sadio Mané kohtaavat toisensa jälleen suurten panosten ottelussa.

Kaksikko kohtasi toisensa ensimmäistä kertaa maajoukkuetasolla helmikuussa, jolloin Manén edustama Senegal kukisti Salah’n kipparoiman Egyptin Afrikan mestaruusturnauksen finaalissa rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Käynnissä olevan maajoukkuetauon aikana panokset ovat jälleen tapissa. Egypti ja Senegal pelaavat vastakkain kaksiosaisessa MM-karsintafinaalissa, josta otteluparin voittaja etenee Qatariin ja häviäjän on tyydyttävä pelien seuraamiseen kotisohvalta.

Egypti on joutunut jännittämään sen suhteen, pystyykö Salah pelaamaan otteluparissa. Valioliigan maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Salah on kärsinyt jalkavammasta, jonka vuoksi hän pelasi vain reilut puoli tuntia Arsenalia vastaan ja oli kokonaan sivussa viime viikonlopun Nottingham-ottelusta.

Egyptin apuvalmentaja Diyaa El-Sayed kuitenkin vakuuttaa, että Salah on pelikuntoinen Senegalia vastaan.

– Salah on kunnossa ja valmis otteluun, El-Sayed kertoi lehdistölle.

Egypti on pelannut kolme kertaa MM-kisoissa: 1934, 1990 ja 2018. Nyt se janoaa historiansa neljättä kisapaikkaa.

– Haluan vakuuttaa faneille, että olemme kaikki täysin keskittyneitä otteluun. Pelaajamme ovat luottavaisia ​​ja tietävät, että egyptiläiset haluavat päästä MM-kisoihin. He haluavat tuottaa loistavia esityksiä ja lunastaa MM-kisapaikan, El-Sayed lisää.

Otteluparin ensimmäinen osa pelataan Egyptissä tulevana perjantaina kello 21:30. Toinen osaottelu pelataan Senegalin kotikentällä ensi viikon tiistaina.