Valioliigassa 22 vuoden ajan erotuomarina toiminut Mike Dean on ilmoittanut jäävänsä eläkkeelle kuluvan kauden jälkeen.

Dean, 53, on tullut tunnetuksi värikkäänä oikeudenjakajana, joka monien mielestä tuo itseään vähän turhan paljon esiin. Deanilta on nähty vuosien varrella useita hyvin kyseenalaisia tuomioita, joiden väitetään johtuvan siitä, että hän haluaa olla huomion keskipisteenä.

Kokenut englantilaisluotsi Neil Warnock lataa suorat sanat Deanista. Useaa eri englantilaisseuraa valmennusuransa aikana luotsannut Warnock kokee kärsineensä Deanin tuomioista ja hänen mielestään erotuomarilegenda jättää tehtävänsä kymmenen vuotta liian myöhään.

– Hän tekee sen kymmenen vuotta liian myöhään! Ongelma on, että se ei auta minua enää, Warnock sanoi talkSPORTissa.

– En ole ehtinyt käydä läpi niitä [virheellisiä tuomioita], joista minun joukkueeni ovat vuosien varrella kärsineet, mutta älä unohda, että olen aina työskennellyt pienten seurojen kanssa. Mike, kuten jotkut muutkin erotuomarit, yleensä puoltavat isompia seuroja.

– Kaiken kaikkiaan hän on erittäin hyvä erotuomari. Hän tietää siitä kaiken, mutta hän vain innostuu liikaa ja hänen on aina jostain syystä tehtävä jotain ylimääräistä saadakseen itsensä parrasvaloihin.

– Kun katson häntä, ajattelen, että hänen ei tarvitse tehdä sitä, mitä hän tekee. Hän tekee asioita pelissä näyttääkseen itsensä siellä, vaikka hänen ei tarvitse tehdä niin.