Englantilaishyökkääjä Jermain Defoe on ilmoittanut lopettavansa peliuransa 39-vuotiaana.

Englannin A-maajoukkueessa 57 ottelua pelannut Defoe edusti uransa aikana useita valioliigaseuroja, mutta parhaiten hänet muistetaan Tottenhamista.

Defoe pelasi Tottenhamissa vuosien 2004-08 ja 2009-14 välisenä aikana yhteensä 362 ottelua ja teki niissä 143 maalia.

Tottenhamin lisäksi Defoe pelasi urallaan West Hamissa, Sunderlandissa, Rangersissa, Portsmouthissa, Bournemouthissa sekä Torontossa. Valioliigaotteluita hänelle kertyi vyölleen kaiken kaikkiaan 496 kappaletta ja niissä syntyi 162 maalia.

– 22 pelivuoden jälkeen olen päättänyt vetäytyä ammattilaisjalkapalloilusta. Se on ollut todella vaikea päätös, ja olen keskustellut siitä perheeni ja läheisteni kanssa, Defoe kirjoitti lausunnossaan.

– Tein ammattidebyyttini 17-vuotiaana vuonna 1999, ja nyt on mielestäni oikea aika lopettaa. Minulla on ollut uskomaton matka, ja olen tavannut upeita ihmisiä pelissä.

– Jalkapallo tulee aina olemaan veressäni, ja se antaa minulle suurta ylpeyttä ja tyytyväisyyttä katsoa taaksepäin siunattua uraani. Odotan nyt innolla, että saan viettää laatuaikaa ystävieni ja perheeni kanssa ennen kuin jatkan urani seuraavaa lukua.

Defoen uran viimeiseksi jäi Sunderland, jonne hän siirtyi tammikuussa. Hän ehti pelata kevätkauden aikana seitsemässä ottelussa, joissa maalitili jäi avaamatta.

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.