Arsenalin juniorilupaus Marcelo Flores on nousemassa kovaa kyytiä kohti kirkkaimpia parrasvaloja.

Vuodesta 2019 lähtien Arsenalin juniorijoukkueita edustanut Flores, 18, on ollut kuluvan kauden aikana huippuvireessä ja hänet on nostettu harjoittelemaan Tykkimiesten edustusjoukkueen kanssa.

Vielä viime kaudella Flores pelasi Arsenalin U18-joukkueessa ja pääsi kauden loppuvaiheilla debytoimaan U23-joukkueessa. Tällä kaudella hän on vakiinnuttanut paikkansa U23-joukkueessa ja noussut avainpelaajaksi. Seuraava steppi on nousta edustusjoukkueen pelaavaan kokoonpanoon.

Floresilla on vielä paljon töitä tehtävänä, jotta hän pääsisi pelaamaan Mikel Artetan miehistössä. Nuorukaisen tavoitteena on kuitenkin debytoida Valioliigassa ennen lokakuuta, jolloin hän täyttää 19 vuotta.

– Haluaisin tehdä Valioliiga-debyyttini ennen kuin täytän 19. Se on tavoitteeni, Flores kertoo Goalille.

Floresilla on kunnianhimoiset tavoitteet myös maajoukkuetasolla. Hän tavoittelee paikkaa tämän vuoden lopulla pelattaviin Qatarin MM-kisoihin. Mutta minkä maan riveissä? Mahdollisuuksia on monia, sillä hän ei ole vielä tehnyt lopullista maajoukkuevalintaansa. Flores voi valita joko synnyinmaansa Kanadan, Meksikon tai Englannin.

Flores on kuitenkin suunnannut katseensa Meksikon A-maajoukkueeseen, jossa hän debytoi viime joulukuussa ystävyysottelussa Chileä vastaan.

– Meksiko-debyyttini on ilta, jota en koskaan unohda. Se oli hyvin erityinen hetki minulle ja perheelleni, Flores sanoo.

– Mutta haluaisin tehdä oikean [kilpailullisessa ottelussa] maajoukkuedebyyttini Meksikossa ja toivon, että minut valitaan mukaan Qatarin MM-kisoihin.