Miesten eurooppalaisissa pääsarjoissa vietetään paraikaa maaottelutaukoa, mutta legendaarinen Old Trafford oli käytössä sunnuntainakin. Manchester Unitedin naisjoukkue pelasi nimittäin Old Traffordilla ensimmäistä kertaa yleisön edessä, kun se kohtasi Naisten Superliigan ottelussa Evertonin.

Manchester United pelasi samalla stadionilla myös West Hamia vastaan viime vuonna. Tuolloin katsomot pysyivät kuitenkin tyhjinä koronarajoitusten vuoksi. Tänään meni kuitenkin rikki paitsi Manchester Unitedin naisjoukkueen katsojaennätys niin myös koko WSL:n tämän kauden yleisöennätys. Katsojia oli ottelussa kaikkiaan 20 241.

Vierasjoukkue Everton meni pelissä johtoon jo neljännellä minuutilla Claire Emslien maalilla. United kuitenkin nousi 3-1-voittoon Alessia Russon kahdella puskumaalilla ja Katie Zelemin rankkariosumalla.

Manchester United jatkaa Superliigassa sijalla kolme, ja on kiinni Englannin kolmannessa Mestarien liiga -paikassa. Päävalmentaja Marc Skinner näki kuitenkin ottelun kaikkein suurimpana voittajana naisten jalkapalloilun. Myös Skinnerin oma äiti seurasi ottelua katsomosta.

– En haluaisi jauhaa kliseistä, mutta luulen, että naisten jalkapalloilu voitti tänään. Luulen, että peli näytti, millainen merkitys tällä seuralla voi olla pelin kasvamiseen. Se on minusta suurenmoinen juttu, Skinner totesi Sky Sportsin mukaan.

– Alessia on luultavasti nähnyt miljoona unta maalin tekemisestä Old Traffordilla. Tämä oli luultavasti mitä ihanin tapa sinetöidä unelma.

– Meidän täytyy nyt pitää huolta paitsi siitä, että vaalimme tätä hetkeä, muttta myös siitä, että käytämme sitä kiintopisteenä jatkaaksemme kasvua, jottei tämä jää yhden kerran jutuksi. Meidän seurallamme tulee olemaan avainrooli naisten jalkapalloilun kehittämisessä ja edistämisessä.

Tavallisesti Manchester Unitedin naisjoukkue pelaa kotiottelunsa Leigh Sports Villagessa noin 3 000 katsojan läsnäollessa.

– Toivon, että fanit tulevat nyt kannustamaan meitä myös Leigh’n stadionille, Skinner jatkoi.

– Toivon, että fanit menivät tänään kotiin ylpeinä joukkueestaan. Sillä minä olen taatusti ylpeä, ja ylpeä siitä, että fanit tulivat tänne.

– Isoilla stadioneilla pelaaminen tarjoaa meille parempia kokemuksia. Emme ehkä voi toteuttaa sitä vielä koko ajan, mutta teemme töitä sen eteen, että houkuttelemme 20 000 katsojaa peleihimme. Miksemme voisi tulevaisuudessakin saada sen määrän katsojia peleihimme Old Traffordilla?

Vajaat 75 000 katsojaa vetävällä Old Traffordilla pelataan myös naisten EM-kisojen avausottelu Englanti-Itävalta tulevana kesänä. Unitedin maalintekijät Katie Zelem ja Alessia Russo kuuluvat Englannin A-maajoukkuerinkiin kahden muun seuratoverinsa kanssa.

B/R Football

@brfootball
Manchester United women play in front of a crowd at Old Trafford for the first time in history 👏

(via @BarclaysFAWSL)

Manchester United Women

@ManUtdWomen
These scenes 📱🤩

#MUWomen | #ChangeTheGame

Manchester United Women

@ManUtdWomen
Making memories 🥰👏

#MUWomen | #ChangeTheGame

Sky Sports WSL

@SkySportsWSL
🗣️ "I mean, what a day!"

POTM Alessia Russo reflects on Manchester United's vital win over Everton in the #WSL 👇