Leeds on kertonut, että sen 28-vuotiaan kärkimiehen Patrick Bamfordin kausi 2021-2022 saattaa olla ohi. Bamfordilla on jalassaan nivelrikko. Se ei vaadi leikkaushoitoa, mutta poissaolon pituudeksi arvioidaan ainakin kuusi viikkoa. Mitä todennäköisimmin Bamford ei siten enää tällä kaudella pelaa.

– Hoidosta ja pitkitetystä kuntoutusjaksosta huolimatta vamma on edennyt osittaisesta repeämisestä täydelliseen repeämiseen, Leedsin lääkäri Rob Price totesi.

Bamfordin kausi on ollut loukkaantumisten riivaama, ja kyseinen vamma on vaivannut häntä jo vuoden ajan. Hän oli syksyllä sivussa reilut kaksi kuukautta nilkkavamman takia, palasi kentille yhden ottelun ajaksi joulukuussa, kunnes loukkasi takareittään ja joutui jälleen lähes kolmeksi kuukaudeksi sivuun.

Leedsin kolmessa viimeisessä ottelussa Bamford on jälleen pelannut, mutta hän loukkasi jalkaansa viimeisessä pelissään Wolvesia vastaan 18. maaliskuuta. Nyt on selvinnyt, että toipuminen venyy jälleen pitkäksi. Kaikkiaan Bamford on pelannut tällä kaudella yhdeksän valioliigaottelua, joissa hän on tehnyt kaksi ja syöttänyt kaksi maalia.

[readmore from=Patrick-Bamford]

Leeds taistelee parhaillaan sarjapaikastaan, sillä se on sarjassa sijalla 16. Etumatkaa putoamisviivan alla olevaan Watfordiin on seitsemän pistettä, mutta Watford on pelannut ottelun vähemmän. Kahdeksan pisteen päässä olevalla Burnleyllä rästiotteluita on pelaamatta peräti kolme.

Vaikka Bamford joutuukin jälleen sivuun, kuuluu Leedsille hyvääkin. Kapteeni Liam Cooper, toinen toppari Diego Llorente ja keskikenttäpelaaja Kalvin Phillips ovat palanneet sairauslomiltaan jälleen harjoitusvahvuuteen ja ovat käytettävissä Southampton-ottelussa 2. huhtikuuta.

Lähde: BBC