Everton on yli 110 miljoonan punnan tappioista huolimatta taloudellisesti turvassa. Toffees tilastoi sadan miljoonan tappiot kolmatta vuotta peräkkäin.

Everton on tällä hetkellä vain kolme pistettä putoamisviivan päällä. Merseysidelaisseura kirjautti kaudelta 2020-21 120,9 miljoonan punnan tappiot.

103 miljoonaa puntaa tappioista liitttyi kuitenkin koronaviruspandemian aiheuttamiin vaikutuksiin.

Yhteensä Everton on hävinnyt viimeisen kolmen vuoden aikana 372 miljoonaa puntaa, joista 170 miljoonaa pandemia-aikana. Tähän eivät sisälly sijoitukset uuteen Bramley-Moore Dock stadioniin, akatemiaan, naisten joukkueeseen ja muihin yhteisöllisiin projekteihin.

Everton on myös hyötynyt pääomistajansa Farhad Moshirin sijoituksista epävarmoina aikoina. Iranilaisliikemies sijoitti viime kaudella 100 miljoonan punnan tuet seuraan. Moshiri on yhteensä pumpannut Evertoniin 500 miljoonaa puntaa saavuttuaan vuonna 2016 omistajaksi.

Putoamisen uhan myötä Everton on myös keskeyttänyt yhteistyökumppanuutensa Alisher Usmanovin osaomistamien venäläisyhtiöiden USM:n, Megafonin ja Yotan kanssa.

Evertonin palkkakulut nousivat myös kaudella 2020-21 165 miljoonasta punnasta 182 miljoonan puntaan. Seurassa viime kaudella pelannut James Rodríguez ansaitsi yli 200 000 puntaa viikossa.

Myös kallispalkkainen manageri Carlo Ancelotti siirtyi kesällä Real Madridiin.

Everton on pysynyt Moshirin luottamuksen ja tuen myötä tappioista huolimatta taloudellisesti vakaalla pohjalla. Seura toivoo siirtymisen uudelle stadionille kohentavan ottelutuloja ja kaupallisia voittoja, jotta he voisivat olla vähemmän riippuvaisia pääomistajansa sijoituksista.

Lähde: BBC