Stan Collymore vaatii Dele Allia lopettamaan uransa, jos jalkapallo ei ole enää hänen elämänsä keskiössä.

Valioliiga-asiantuntija uskoo Evertonin keskikenttäpelaajan menettäneen motivaationsa lajiin.

25-vuotias Alli siirtyi tammikuussa Evertoniin Tottenhamista suurin odotuksin saada uutta nostetta uralleen. 16 valioliigaotteluun yhden maalin tehneellä englantilaisella on ollut vaikeuksia mahtua myös uuden seuransa edustusmiehistöön.

Alli on toistaiseksi esiintynyt kuudessa valioliigaottelussa Evertonin kokoonpanossa, mutta ei kertaakaan avauksessa.

Collymoren mielestä pelaajan olisi nyt kysyttävä tärkeitä kysymyksiä itseltään uransa jatkosta.

– Delen on vastattava muutamaan vakavaan kysymykseen hänestä itsestään. Hänen on kysyttävä itseltään: Haluanko pelata ammattilaisjalkapalloa vai haluanko pois sieltä?, Collymore kritisoi Mirrorin kolumnissaan.

– Jos et, sitten pelaa sopimuksesi loppuun ja siirry elämässäsi eteenpäin. Jos hän ei halua olla jalkapalloammattilainen, pää alas vain sitten.

– Dele Alli saattaa päättää, ettei hän enää rakastakaan sitä (jalkapalloa). Etsi jotain mistä olet intohimoinen, äläkä huijaa peliä pelaamalla tätä sirkusta muiden valioliigaseurojen ympärillä.

– Hän huijaa nyt kannattajia, seuroja ja näiden seurojen managereja. Hän on pudonnut Euroopan seuraavasta kultaisesta keskikenttäpelaajasta ihmisten arvuutteluun, onko hän enää Valioliigan tason arvoinen pelaaja. Nämä vastaukset voivat tulla vain Deleltä itseltään.