Mesut Özilin agentti Erkut Sogut on paljastanut syyn, miksi keskikenttäpelaaja kieltäytyi palkanleikkauksesta Arsenalissa.

Özil, 33, pelasi Arsenalissa vuosien 2013-21 välisenä aikana ja oli yksi joukkueen kirkkaimmista tähdistä. Hän jätti seuran tammikuussa 2021 ja siirtyi Fenerbahceen.

Entisen Arsenal-tähden viimeinen kausi seurassa oli melkoinen pannukakku, sillä hän ei päässyt pelaamaan yhdessäkään ottelussa. Osasyynä tähän saattoi olla se, että hän ei suostunut 15 prosentin palkanleikkaukseen, kuten seura pyysi.

Özilin agentin mukaan saksalaispelaaja olisi suostunut jopa 30 prosentin palkanleikkaukseen, jos yhtäkään seurassa työskentelevää henkilöä ei irtisanottaisi. Arsenal ei kuitenkaan antanut takeita tästä, jonka vuoksi Özil ei suostunut leikkaamaan palkkaansa.

– Palkanleikkauksen yhteydessä hän [Özil] kysyi minulta ”Minne rahat menevät?”, Sogut selitti Arsenal Fan TV:lle.

– Mesut halusi takeet seuralta, että he eivät irtisano ketään. Jos tämä tae olisi annettu ja allekirjoitettu, hän olisi leikannut palkkaansa enemmänkin. Kolmekymmentä prosenttia. Mutta hän halusi tietää, mihin rahat menevät.

– Jos seura halusi ostaa sillä rahalla toisen pelaajan, hän ei halunnut tehdä sitä. Jos sen tarkoituksena oli turvata työpaikka, hän halusi tehdä sen.