Tottenhamin hollantilaishyökkääjä Steven Bergwijn on ajautunut erikoiseen tilanteeseen.

Bergwijn, 24, loistaa ja nauttii vastuusta Hollannin A-maajoukkueessa, mutta seurajoukkueessa hän ei saa pelattavakseen kuin jämäminuutteja.

Maaliskuun maaottelutauon aikana Bergwijn näytti jälleen parasta osaamistaan. Hän teki kaksi maalia Hollannin 4-2-voittoon päättyneessä Tanska-ottelussa, ja viimeisteli joukkueensa ainoan maalin, kun Hollanti ja Saksa pelasivat 1-1-tasapelin.

Bergwijnin teki joukkueensa voittomaalin myös viime vuoden lopulla, kun Hollanti päätti MM-karsinnat 2-0-kotivoittoon Norjasta. Näin ollen laitahyökkääjän maaliputki maajoukkuepaidassa on kasvanut jo kolmen ottelun mittaiseksi.

Siitä huolimatta tie Tottenhamin pelaavaan kokoonpanoon on tukossa. Antonio Conte on nimennyt Bergwijnin tämän kalenterivuoden puolella ainoastaan kerran avauskokoonpanoon. Tuolloin hän myös pelasi täydet minuutit. Sen lisäksi hän on saanut vastuuta 11 ottelussa, joissa hän on pelannut yhteensä 157 minuutin verran.

Ajax yritti tammikuussa hankkia Bergwijnin ja teki hänestä 15 miljoonan punnan tarjouksen, jonka Tottenham kuitenkin hylkäsi. Conte on ilmaissut halunsa pitää hänet joukkueessa, mutta on selvää, että Bergwijn haluaa saada enemmän peliaikaa. Myös hollantilaishyökkääjän kommentit antavat osviittaa siitä, että hänen jatkonsa Tottenhamissa ensi kaudella on kaikkea muuta kuin varmaa.

– Olen iloinen, että maajoukkuevalmentaja [Louis van Gaal] kutsui minut tänne mukaan. Se ei ole itsestään selvää, koska en pääse pelaamaan paljon seurajoukkueessani, Bergwijn sanoi Saksa-ottelun jälkeen.

– Oli kiva olla täällä taas. Meillä on hyvä ja hauska porukka. En tiedä, voiko peliesitykseni Hollannin maajoukkueessa parantaa tilannettani seurajoukkueessa, katsotaan.

– Minun on vain pidettävä pää pystyssä ja tehtävä lujasti töitä harjoituksissa. Katsotaan sitten mitä kesällä tapahtuu.