Liverpoolin supertähti Mohamed Salah on joutunut kohtuuttoman kritiikin kohteeksi Egyptin koettua kaksi jättimäistä pettymystä lyhyen ajan sisään.

Helmikuun alussa Egypti hävisi Afrikan mestaruusturnauksen finaalissa Senegalille rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Samat maat ratkoivat maaliskuun maaottelutauolla MM-kisapaikan, joka meni lopulta Senegalille.

Egypti voitti avausosaottelun kotikentällään 1-0, mutta Senegal voitti oman kotiottelunsa samoin numeroin. Otteluparin voittaja ratkaistiin lopulta rangaistuspotkukilpailussa, jossa Senegal oli jälleen parempi.

Egyptin neljästä laukojasta peräti kolme epäonnistui. Yksi heistä oli joukkueen kapteenina toimiva Salah, jonka niskaan on satanut rutkasti kritiikkiä.

Salah’lta odotettiin paljon, mutta hän jäi pimentoon kaikissa kolmessa Senegal-ottelussa. Kritiikki on jossain määrin oikeutettua, mutta tappioita ei voi sysätä yhden miehen harteille. Jalkapallo on joukkuelaji, jossa yhdessä joko voitetaan tai hävitään. Siitä muistuttaa myös egyptiläislegenda Ahmed Hossam Mido.

– Tuen Salahia häntä kohtaan kohdistettua kritiikkiä vastaan. Hän ei löytänyt tarvitsemaansa tukea joukkuetovereiltaan, jota hän olisi kentällä tarvinnut. Hän teki kaikkensa MM-unelman eteen, mutta jalkapallo on joukkuepeli, Mido sanoo.

– Meidän ei pitäisi syyttää tappiosta vain yhtä henkilöä, meidän on opittava menneestä ja pyrittävä parantamaan.

Liverpoolin hollantilaistoppari Virgil van Dijk puolestaan uskoo, että Salah saa pettymyksistä lisämotivaatiota loppukauteen.

– Olen varma, että hän muuttaa pettymykset menestykseksi loppukauden aikana. Olemme mukana kaikissa kilpailuissa, joten hänellä on vielä paljon saavutettavaa, van Dijk muistuttaa.

Salah on ollut kuluvan kauden aikana huippuiskussa. Hän on tehnyt Valioliigassa jo peräti 20 maalia ja johtaa maalipörssiä ylivoimaisesti.