Valioliiga on vahvistanut verkkosivuillaan, että ensi kaudella joukkueet voivat jälleen tehdä viisi pelaajavaihtoa otteluissa.

Viisi pelaajavaihtoa sallittiin edellisen kerran Valioliigassa kauden 2019-20 lopulla, kun koronapandemian vuoksi keskeytynyt kausi pelattiin päätökseen kesällä.

Valioliigassa sääntömuutos oli vain hetkellinen. Kausi 2020-21 pelattiin tuttuun tapaan kolme vaihtoa sallien, ja sama pätee myös kuluvaan kauteen.

Valioliigaseurojen managerit ovat kritisoineet päätöstä kolmeen vaihtoon palaamisesta ja vaatineet viiden vaihdon käyttöönottoa. Vaatimukselle on hyvät perusteet, sillä kaikissa muissa Euroopan huippusarjoissa viisi vaihtoa on jäänyt pysyväksi muutokseksi.

Seurat neuvottelivat viiden vaihdon käyttöönotosta kaudelle 2022-23 ja Valioliiga suostui pyyntöön.

– Seurat sopivat vaihtopelaajia koskevien sääntöjen muuttamisesta. Ensi kaudesta alkaen seurat saavat käyttää viittä vaihtoa, Valioliigan tiedotteessa kirjoitettiin.

Pelaajavaihtoja voidaan tehdä kolme kertaa ottelun aikana. Joukkueet saavat nimetä vaihtopenkille yhdeksän pelaajaa, aivan kuten tälläkin kaudella.

Premier League

@premierleague
Premier League Shareholders met today and discussed a range of matters.

Clubs agreed to change the rules relating to substitute players. From next season, clubs will be permitted to use five substitutions.

Full statement: preml.ge/32sy3q