Meksiko pelaa Qatarissa kahdeksansissa perättäisissä MM-kisoissaan. Joukkue sijoittui keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa El Salvadorista ottamansa voiton myötä Pohjois- ja keskiamerikan lohkon kakkoseksi Kanadan jälkeen.

Myös lohkon kolmanneksi sijoittunut Yhdysvallat matkaa kisoihin, kun taas neloseksi jätetty Costa Rica jatkaa vääntöä karsintaottelulla Uuden-Seelannin kanssa.

2-0 voiton viimeisen niitin Meksikolle iski Valioliigaa seuraaville tuttu nimi. Pallon toimitti rangaistuspilkulta pelin 43. minuutilla verkkoon Wolverhamptonin Raúl Jiménez.

30-vuotiaan ilta olisi voinut sujua vielä paremmin, mutta hän epäonnistui pallon siirtämisessä tyhjään maaliin ottelun toisella jaksolla.

Jiménez on ollut Wolvesille korvaamaton pelaaja, eikä merkitys maajoukkueenkaan osalta aivan pieni ole. Otteluita Meksikon paidassa on kertynyt 93, ja El Salvadoria vastaan syntynyt maali oli järjestyksessään 29.