Leedsin maalitykki Patrick Bamfordin kausi saattaa olla ohi.

28-vuotias englantilaishyökkääjä on kärsinyt jatkuvista loukkaantumisista kauden aikana ja pelannut ainoastaan yhdeksän valioliigaottelua. Hän palasi pelikentille maaliskuussa ja pystyi pelaamaan kolmessa ottelussa, kunnes hän loukkaantui uudelleen.

Bamford myöntää, että hän palasi takaisin tositoimiin liian aikaisin. Hänellä oli kuitenkin palava halu auttaa joukkuetta putoamistaistelussa.

– Yritin selviytyä kivusta ja käytännössä pakotin itseni takaisin auttaakseni joukkuetta, Bamford sanoi Sky Sportsille.

– En halua kuulostaa omahyväiseltä, mutta tiesin, että minulla on iso rooli [joukkueessa].

Bamford tiedosti sen, että hänen vammansa tulee mitä todennäköisimmin uusiutumaan liian aikaisen paluun vuoksi . Siitä huolimatta hän pelasi väkisin, kunnes Wolves-ottelussa seinä tuli vastaan.

– Olin innokas palaamaan, mutta rehellisesti sanottuna tiesin, että tässä käy lopulta näin. Se oli vain ajan kysymys, hyökkääjä myöntää.

– Minun olisi pitänyt olla rehellinen itselleni ja kieltäytyä pelaamasta Wolves-ottelussa. Mutta sitten he kysyivät minulta, haluanko pelata, ja vastasin ”kyllä”.

– Heti kun aloitin lämmittelyn [ennen Wolves-ottelua], tiesin, mitä tulee tapahtumaan.

Leedsin manageri Jesse Marschin mukaan loukkaantuminen pitää Bamfordin sivussa pelikentiltä arviolta noin kuuden viikon ajan. Jenkkiluotsi on kuitenkin toiveikas, että hyökkääjä nähdään vielä tositoimissa kauden viimeisissä valioliigaotteluissa.

– Kuuden viikon poissaolo tarkoittaa, että hän voi olla käytettävissä kahdessa viimeisessä ottelussa. Meidän on odotettava ja katsottava, kuinka toipuminen edistyy. Olemme optimistisia ja toiveikkaita, että hän pelaa vielä tällä kaudella, Marsch sanoo.