Kello 17 Suomen aikaa käynnistyi kaikkiaan viisi valioliigaottelua, eikä oikeastaan yhdelläkään paikkakunnalla ilman raskaanpuoleista panosta. Aivan kaikki ennakko-odotukset eivät toteutuneet.

Man City takaisin kärkeen

Manchester City joutui aiemmin iltapäivällä luovuttamaan sarjan kärkipaikan Liverpoolille, ja lähti hakemaan sitä takaisin aina hankalalta Burnleyn Turf Moorilta.

Kevin De Bruyne pamautti Cityn johtoon jo ottelun viidennellä minuutilla. Belgialaisen osumaan esityön teki kovaa kevätvirettä osoittava Raheem Sterling. Kyse oli ottelun ensimmäisestä laukauksesta kohti maalia. Varhaisen johtomaalinsa jälkeen vieraat pallottelivat kuin harjoituksissa – pallonhallintaprosentit 15 minuutin kohdalla 15-85.

Clarets-maalvahti Nick Pope saa katsoa peiliin varoen 25. minuutin maalin jälkeen. Ottipa pallo sitten kimmokkeen tai ei, painui Ilkay Gündoganin roiskaisu verkkoon aivan liian helposti. 0-2.

34 - Ilkay Gündogan has scored his 34th Premier League goal for Man City, making him the outright top scoring German in Premier League history, overtaking Mesut Özil (33). Wunderbar.

Muiden alkuiltaotteluiden merkittäviin tapahtumiin kuuluivat Brightonin Neal Maupayn epäonnistunut rankkari Norwichia vastaan, sekä Aston Villan Ashley Youngin oma maali ottelussa Wolvesin vieraana.

Chelsea romahti Stamford Bridgellä minuuteissa

Vahvoissa lähtöhuhuissa pyörivä Antonio Rüdiger onnistui maalinteossa Chelsealle, kun maalittoman avausjakson jälkeistä toista puolikasta oltiin pelattu vasta hetki. Blues-johto katosi kuitenkin hetkessä, kun Brentfordin Vitaly Janelt tasoitti pelin kahta minuuttia myöhemmin.

Kolme minuuttia tasoituksesta, ja Bees otti ottelussa jo johdon. Christian Eriksenin uusi ura sai upeaa jatkoa, kun tanskalainen hoiti pallon maalin kattoon 54. minuutilla. Molempiin vieraiden maaleihin esityön teki Bryan Mbeumo.

Juuri jatkosopimuksen tehnyt Janelt kuritti Chelseaa lisää heti tunnin jälkeen. 1-3 -osumasta syöttömerkintä Ivan Toneylle.

Karu tappioasema sai Thomas Tuchelin antamaan peliminuutteja jopa Romelu Lukakulle, joka otti 250. Chelsea-otteluaan pelaneen N’Golo Kantén paikan kentällä 65. minuutilla.

Chelsean kiri ei toiminut – päinvastoin. 87. peliminuutilla kahta minuuttia aiemmin vaihdosta tullut Yoane Wissa nöyryytti isäntiä lisää; 1-4.