Valioliigalauantain viimeisessä ottelussa kohtasivat Manchester United ja Leicester. United kaipasi kipeästi pisteitä taistelussa paikoista ensi kauden Mestarien liigaan.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen ja vauhdikas, mutta maaliton. Parhaan tekopaikan sai Bruno Fernandes, jonka matalan laukauksen Kasper Schmeichel kuitenkin torjui jalallaan.

Viime aikoina runsaasti peliaikaa sekä Unitedissa että Englannin maajoukkueessa saanut Luke Shaw loukkaantui ensimmäisen puoliajan lopulla kaksinkamppailutilanteessa. Useista loukkaantumisista urallaan kärsinyt puolustaja pelasi vielä avausjakson loppuun, mutta jäi tauolla sivuun. Hänet korvasi Alex Telles.

Toisen puoliajan ensiminuuteilla Scott McTominay taklasi erittäin railakkaasti Leicesterin James Maddisonia. Leicesterin pelaajat vaativat McTominaylle jopa punaista, mutta skotti selvisi varoituksella. Onneksi Maddison pystyi jatkamaan peliä. McTominayn peli puolestaan loppui pian – kenties alla olevasta varoituksesta johtuen – ja hänet vaihdettiin Marcus Rashfordiin.

Reilun tunnin pelin jälkeen molemmat joukkueet onnistuivat lyhyen ajan sisällä maalinteossa. Ensin Maddison keskitti Kelechi Iheanacholle, joka puski pallon maaliin 63. minuutilla, ja kolme minuuttia myöhemmin Fred tasoitti Bruno Fernandesin laukauksen paluupallosta lukemiksi 1-1. Ottelu oli Fredille sadas valioliigapeli Manchester Unitedin paidassa.

Most Premier League goals + assists for Man Utd under Ralf Rangnick:

◎ 7 - Cristiano Ronaldo
◎ 7 - Bruno Fernandes
◉ 6 - Fred

A man reborn. 🇧🇷

Ote alkoi siirtyä maalien jälkeen enemmän vierasjoukkue Leicesterille. 72. minuutilla Maddisonin vapari löysi Wesley Fofanan pään. Fofana puski kohti ylänurkkaa, mutta David De Gea esitti aivan loistavan torjunnan.

80. minuutilla James Maddison tuuletti antaumuksella Leicesterin toista johtomaalia. Maali syntyi, kun Kelechi Iheanacho tunki tahdolla ja sisulla pallon kanssa läpi United-topparien Harry Maguiren ja Raphaël Varanen. VAR-tarkistus näytti kuitenkin Iheanachon rikkoneen Varanea tilanteessa, joten maali vietiin Ketuilta pois.

Molemmat joukkueet hakivat maalia ahnaasti loppuun asti, mutta lisäosumia ei nähty, joten pisteet jaettiin maalein 1-1. Se oli Unitedille jo viides peräkkäinen voitoton ottelu Leicesteristä.

Manchester United jatkaa sarjassa kuudentena, mutta kaksi pistettä sen takana oleva Wolves on pelannut ottelun vähemmän. Mestarien liigan paikka uhkaa Unitedilta karata, eikä edes Eurooppa-liigan paikkaa ole kirkossa kuulutettu. Leicesterillä ei loppukauden sarjaotteluissa enää merkittävää panosta ole.

Manchester United have now won just one of their last six games across all competitions: