West Hamin ja Evertonin välisen valioliigaottelun alussa joukkueiden mittavaa välimatkaa sarjataulukossa ei juuri kentällä huomannut – itse asiassa putoamistaistelussa olevat vieraat olivat lähempänä maalintekoa.

Puolen tunnin kohdalla isännät saivat kuitenkin vapaapotkun hyvältä etäisyydeltä – ja Aaron Cresswell teki huikean maalin. Laitapakki lähetti kierteisen pallon yli muurin täsmälleen oikeaan yläkulmaan, Jordan Pickfordin jäädessä täysin voimattomaksi.

54. minuutilla Everton tuli tasoihin. Lukasz Fabianskin torjunta kulmapotkutilanteessa ei ollut täydellinen, ja pallo kimpoli lopulta Mason Holgatelle. Tämän veto muutti reippaasti suuntaa Pablo Fornalsin jalasta ja upposi oikealle.

Isännät palasivat johtoon pikapuoliin. Kuusi minuuttia tasoituksen jälkeen Everton menetti Alex Iwobin huonon suorituksen jälkeen pallon keskialueella, ja Michail Antonio pääsi karkuun. Jamaikan maajoukkuehyökkääjän vedon Pickford sai pysäytettyä, mutta paluupalloon kerkesi paluun kentille tehnyt Jarrod Bowen; 2-1.

65. minuutilla Michael Keane nappasi ajeli Antonion jaloille ja otti toisen varoituksen myötä suihkukomennuksen. Tilanteen seurauksena Cresswell haki identtistä ratkaisua avausosuman kanssa, tällä kertaa pallo hieman yläkulman ohi.

West Ham ohitti voitolla ja maalierolla sekä Manchester Unitedin että Tottenhamin, nousten viidennelle tilalle. Spursilla on kontrausmahdollisuus illan Newcastle-ottelun myötä.