Maanantai-illan ainoa valioliigaottelu pelattiin pohjois- ja etelälontoolaisten kesken Selhurst Parkilla. Arsenalille oli tarjolla neljännen sarjasijan valtaaminen takaisin, mutta nyt nähdyn esityksen perusteella joukkue voi hyvästellä moiset haaveet hyväksi aikaa.

Palace-veteraani Aki Riihilahti sai todistaa paikan päällä isäntien 3-0 -voittoa.

Kotiyleisön tutun raivokas kannustus tuntui tarttuneen heti molempien joukkueiden pelaajiin – ensimmäiset minuutit mentiin todella kovaa päästä päähän.

16. minuutilla Jean-Philippe Mateta iski isännät johtoon. Conor Gallagherin vapaapotku osui ensin Gabriel Magalhaesin päähän, josta kimposi Joachim Andersenin kupolin kautta luukulla rynnineelle ranskalaiselle. Eaglesilla oli osumassa onnea, mutta ansaittu johtoasema oli – niin selkeästi voimakkaammin se oli joukkueista alussa painanut.

Arsenalin peli oli kateissa tavalla, jollaista ei olla viime kuukausina nähty – pallot karkailivat keltapaidoilta oikeastaan kaikilla kentän alueilla. Palace kiitti tekemällä toisen maalin parikymmenen minuutin jälkeen. Jordan Ayew hyödynsi Gabrielin epäonnistuneen katkon ja pääsi sijoittamaan keskeltä läheltä ohi 100. valioliigaotteluaan pelanneen Aaron Ramsdalen. Ayew oli tätä ennen onnistunut maalinteossa kaudella vasta yhden kerran.

2 - Crystal Palace have scored 2+ first half goals in three of their last five Premier League games, having done so in just three of their previous 46. Rampant.

Arsenalin vasemmaksi puolustajaksi maajoukkuetehtävissä loukkaantuneen Kieran Tierneyn tilalle noussut Nuno Tavares jätti kentän tauolla, ja hänen paikalleen siirtyi keksikentältä Granit Xhaka. Sisään penkiltä hyökkääjä Gabriel Martinelli.

Vieraat onnistuivat toisen jakson ens minuuteilla varmasti useammassa syötössä omilleen kuin koko avausjaksolla. 50. peliminuutin jälkeen Thomas Partey joutui kuitenkin jälleen ahtaalle ja rikkoi keltaisen kortin arvoisesti – vieraiden keskikentän huolet syvenivät entisestään.

Palacen rock’n’roll oli vaimennut aavistuksen, mutta 2-0 -johdossa se ei raivoamista juuri enää tarvinnutkaan.

Reilun tunnin jälkeen myös toinen portugalilaispuolustaja tuli kentältä; Cedric Soares teki tilaa vielä yhdelle hyökkääjälle, Eddie Nketiahn muodossa. Lähes heti vaihdon jälkeen Martin Ødegaard pääsi nopean sommitelman päätteeksi yrittämään läheltä – ohi vasemman tolpan.

Palace-luotsi Patrick Vieira teki ensimmäisen vaihtonsa 70. minuutilla, puolustavaan suuntaan; voittomaalin iskenyt Mateta vaihtui James McArthuriin.

Pari minuuttia vaihdosta, ja Wilfried Zaha hankki joukkueelleen rangaistuspotkun. Croydonilainen pääsi ampumaan kauden kymmenennen osumansa pilkulta, Ødegaardin kopautuksen seurauksena.

18 - Only Raheem Sterling (23) and Jamie Vardy (21) have won more penalties in Premier League history than Wilfried Zaha (18). Icing.

Jotta Arsenalin tuska ei olisi jäänyt vielä tähänkään, joutui Partey jättämään kentän loukkaannuttuaan rankkariin lopulta johtaneen hyökkäyksen käynnistyessä.