Manchester Unitedin entinen maalivahti Paul Woolston avautuu BBC:n haastattelussa terveysongelmistaan, jotka pakottivat hänet lopettamaan uransa vain 23-vuotiaana.

Woolston sanoo, ettei hän aluksi halunnut hyväksyä asiaa, kun hänelle kerrottiin tilanteesta. Lopettamispäätöksestä tiedotettiin viime kuun lopussa.

– Suljin sen täysin mielestäni. Puhuiko hän minulle? Onko tämä totta? Varmasti hänen täytyy olla väärässä? Kyse ei voi olla minusta. Se ei voi olla oikein, Woolston kertoo BBC:lle.

Kyse oli lonkkaongelmasta, joka oli ilmennyt harjoituskentällä reilua vuotta aiemmin. Operaatioiden jälkeen Woolstonia pyydettiin tekemään päätös. Hän olisi voinut jatkaa uraansa kivun kanssa, mutta seuraukset olisivat olleet vakavia.

– Spesialistien neuvo oli se, että jos jatkaisin vielä kahden vuoden ajan, elämäntyylini muuttuisi täysin ja minulla olisi vaikeuksia kävellä.

– 25-vuotiaana edessä olisi ollut lonkan tekonivelleikkaus, ja siitä eteenpäin olisi ollut pitkä tie. Kyse oli yksinkertaisista asioista, kuten siitä, että jos olen tarpeeksi onnekas saadakseni lapsia tulevaisuudessa, en halunnut sanoa: ”Anteeksi, en pysty tekemään sitä, koska olen pilannut lonkkani”.

Woolston kuului Manchester Unitedin alle 23-vuotiaiden joukkueeseen. Hän harjoitteli aktiivisesti Manchester Unitedin edustusjoukkueessa, mutta ei debytoinut ykkösmiehistössä.

Lue lisää: Manchester Unitedin maalivahti joutui lopettamaan uransa vain 23-vuotiaana