Manchester Cityn mahdollisia sääntörikkomuksia koskevassa tutkinnassa keskitytään laittomiin maksuihin alaikäisille pelaajille, paisuteltuihin sponsorisopimuksiin ja entiselle managerille maksettuihin salattuihin palkkoihin, väittää Der Spiegel.

Saksalaislehden mukaan Valioliiga on tutkinut seuran toimintaa jo kolmen vuoden ajan.

Der Spiegel on nyt julkaissut yksityiskohtia omasta tutkimuksestaan, jonka se on tehnyt yhdessä European Investigative Collaborations -journalistiverkoston kanssa.

Lehden mukaan Cityn väitetään painostaneen alaikäisiä pelaajia ”allekirjoittamaan sääntöjen vastaisia rahallisia maksuja sisältäviä sopimuksia Manchester Cityn kanssa”.

Abu Dhabissa toimivien seuran sponsoreiden väitetään ”maksaneen vain osan maksuista seuralle itse”, ja loput maksoi tiettävästi seuran omistaja sheikki Mansour, joka on Abu Dhabin hallitsijasuvun jäsen.

Cityä syytetään myös siitä, että se maksoi ”merkittävän osan” entisen managerinsa Roberto Mancinin korvauksista ”tekaistun konsulttisopimuksen kautta”.

Vuonna 2020 urheilun kansainvälinen välitystuomioistuin CAS kumosi Citylle langetetun kahden vuoden kilpailukiellon eurocupeissa. Euroopan jalkapalloliitto UEFA oli todennut, että City oli syyllistynyt Financial Fair Play -määräysten ”vakaviin rikkomuksiin” vuosina 2012-2016.

CAS totesi, että City oli osoittanut ”räikeää piittaamattomuutta” UEFA:n mahdollisia FFP-rikkomuksia koskevia tutkimuksia kohtaan, mutta se ei löytänyt ”mitään vakuuttavaa näyttöä siitä, että City olisi naamioinut omistajaltaan saamansa rahoituksen sponsoroinniksi”.

Lähde: BBC