Saksan entinen suurlupaus Mario Götze sanoo katuvansa sitä, ettei hän siirtynyt Liverpooliin vuonna 2016.

Götze, 29, lukeutui viime vuosikymmenen alussa Euroopan kohutuimpiin pelaajiin, kun hän säkenöi nuorena Borussia Dortmundin keskikentällä. Hänen uransa ehdoton kohokohta nähtiin kesällä 2014, kun hän ratkaisi MM-finaalin Argentiinaa vastaan jatkoajan maalillaan.

PSV Eindhovenia nykyisin edustavan Götzen ura ei lopulta lähtenyt odotetunlaiseen lentoon, ja vuonna 2017 selvisi, että hän kärsii lihassairaus myopatiasta.

Daily Mailin haastattelussa Götze kertoi, että hänellä oli vuonna 2016 mahdollisuus siirtyä Liverpooliin, jossa hän olisi päässyt takaisin Jürgen Kloppin alaisuuteen. Klopp antoi Götzelle aikanaan tämän debyytin Dortmundin edustusjoukkueessa.

– Me pidämme yhä yhteyttä ja me puhuimme silloin siitä, että tulisin Liverpooliin. Mutta en ollut sellaisessa mielentilassa, jossa olisin voinut harkita sitä. Siksi sitä ei tapahtunut, kertoi Götze.

– Kadunko sitä? On aina vaikea katsoa taaksepäin, mutta jos minulta kysytään sitä nyt, niin kyllä, minun olisi ehdottomasti pitänyt siirtyä. Tein vain väärän päätöksen.

– Kloppilla on ollut luultavasti suurin vaikutus uraani. Hän osaa olla todella vaativa. Hän voi olla ystäväsi, mutta myös erittäin ankara ajoittain. Se puskee mahtaviin suorituksiin. Niin minulle kävi silloin, ja niin on käynyt nyt Liverpoolille.

– Hän ja Pep Guardiola ovat olleet tärkeimmät valmentajat ja hahmot urallani.