Manchester United ja Tottenham kamppailevat West Bromwichin maalivahdin Sam Johnstonen allekirjoituksesta, kertoo Sky Sports.

Englannin A-maajoukkueessa kolmesti esiintyneen Johnstonen, 29, sopimus West Bromissa päättyy tulevana kesänä. Hän haluaa palata ensi kaudeksi Valioliigaan ja on siksi kieltäytynyt Albionin jatkosopimustarjouksesta.

West Bromwichin manageri Steve Bruce sanoi viime viikonloppuna, että hän uskoo Johnstonen lähtevän kauden jälkeen.

Johnstone on Manchester Unitedin kasvatti, mutta hän ei esiintynyt kertaakaan seuran edustusjoukkueessa ennen kuin siirtyi pysyvästi muualle kesällä 2018. United on kuitenkin seurannut Johnstonen urakehitystä hänen lähtönsä jälkeen.

Manchester Unitedin maalivahtiosastolla saattaa tapahtua kesällä enemmänkin liikehdintää, sillä kakkosvahti Dean Henderson pohtii parhaillaan vaihtoehtojaan. Henderson, 25, taisteli vielä viime kaudella ykköstorjujan paikasta David de Gean kanssa, mutta kuluvalla sesongilla hän ei ole esiintynyt Valioliigassa kertaakaan.

Henderson saattaa siirtyä lainalle, mutta jää nähtäväksi, mikä seura on valmis ottamaan hänen ison palkkansa tai valtaosan siitä kontolleen.

Tottenham yritti hankkia Johnstonen jo viime tammikuussa, mutta se päätti lopulta tavoitella ensisijaisesti hankintoja muille pelipaikoille. Spurs kaavailee Johnstonesta kirittäjää Hugo Lloris’lle.

Sky Sportsin mukaan myös monet muut seurat, kuten Southampton, ovat pitäneet Johnstonea silmällä. Hän haluaisi nousta takaisin Englannin maajoukkueeseen, joten paikka Manchester Unitedin tai Tottenhamin varavahtina ei välttämättä ole urheilullisessa mielessä houkuttelevin vaihtoehto.