Chelsea kohtaa sunnuntaina FA Cupin välierässä Crystal Palacen. Sen lisäksi, että joukkueet ovat maantieteellisesti toisiaan lähellä, on myös pelaajistoissa linkkejä.

Yksi Palacen kauden komeetoista on ollut keskikentän Conor Gallagher. Häntä ei kuitenkaan Wembleyn ottelussa nähdä; 22-vuotiaan pelaajaoikeudet nimittäin omistaa juuri Chelsea. Gallagherin lainapesti Eaglesissa jatkuu toukokuun loppuun saakka, ja hänen tulevaisuudellaan on spekuloitu laajalti.

Blues-manageri Thomas Tuchel sanoi ottelua ennakoineessa pressitilaisuudessa tavanneensa pelaajan hiljattain täysin sattumalta.

– Meillä oli mahdollisuus vaihtaa muutama sana, ja näin miten turhautunut hän oli (ollessaan estynyt pelaamasta välierässä). Tiedän, miten kilpailuhenkinen hän on.

Toppari Marc Guéhi sen sijaan kohtaa kasvattajaseuransa välierässä varsin todennäköisesti. Chelsea kauppasi 21-vuotiaan Palaceen viime kesänä, ja ura on sen jälkeen edennyt varsin hyvin. Guéhi sai hiljattain ensimmäisen kutsunsa Englannin A-maajoukkueeseen.

– Kehitys on ollut loistavaa. On vaikea sanoa miten olisi käynyt jos olisimme pitäneet hänet meillä. Ehkä hän tarvitsi uuden seuran, uuden roolin ja enemmän minuutteja saavuttaakseen potentiaalinsa. Tämä vain todistaa sen että kun luottaa nuorempiin pelaajiin ja antaa heille roolia, he saattavat jopa ylittää odotukset varsin nopeasti, Tuchel sanoi.

Tuchel itse saapui Chelseaan vuosi sitten tammikuussa. Gallagher kuului tuolloin seuran alle 23-vuotiaiden ryhmään, ja siirtyi kesällä Palaceen. Guéhi palasi tammikuussa 2021 Chelsean alle 23-vuotiaisiin lainaltaan Swanseassa, ja jatkoi naapuriin reilun 23 miljoonan euron kaupalla heinäkuussa.