Sarjapaikastaan taisteleva Burnley jysäytti viime perjantaina uutispommin: seura antoi kenkää pitkäaikaisluotsilleen Sean Dychelle.

50-vuotiaan Dychen erottaminen on herättänyt runsaasti keskustelua. Lähestulkoon kaikki mahdolliset asiantuntijat ovat pitäneet englantilaisluotsin potkuja täysin käsittämättömänä ratkaisuna.

Dyche luotsasi Burnleyä yhdeksän ja puolen vuoden ajan. Hän nosti Burnleyn kahdesti Valioliigaan, jossa seura on pelannut yhtäjaksoisesti kaudesta 2016-17 lähtien. Dychen katsottiin jopa ylisuoriutuneen tehtävässään, koska hänellä oli käytössään erittäin rajalliset resurssit ja heikohko pelaajamateriaali. Siitä huolimatta seura sijoittui Valioliigassa parhaalla kaudellaan, 2017-18, seitsemänneksi ja raivasi tiensä europeleihin.

Valioliigan ex-kulttipelaaja Peter Crouch pelasi uransa viimeiset pelit Burnleyssä. Hän työskenteli Dychen alaisuudessa puolen kauden ajan, kunnes laittoi nappulakengät naulaan kesällä 2019. Hujoppihyökkääjä kuuluu niihin henkilöihin, jotka olivat kauhuissaan kuultuaan Dychen potkuista.

– Työskentelin Seanin kanssa urani viimeiset kuusi kuukautta. Olin shokissa Burnelyn päätöksestä erottaa hänet viime viikon lopulla, Crouch kertoi Daily Mailille.

– He repivät sydämen irti seurasta. En ymmärrä tätä päätöstä lainkaan, siinä ei ole mitään järkeä.

[readmore from=Sean-Dyche]

– He olisivat voineet nousta suoraan takaisin [Valioliigaan] Seanin kanssa. Kenen muun haluaisit mieluummin luotsaavan seuraa Mestaruussarjassa?

– Hänellä on tuskin ollut rahaa viimeisen 10 vuoden aikana. Kokonaissumma, jonka hän on käyttänyt, on saman verran kuin jotkut kilpailijat käyttävät yhdessä siirtoikkunassa.

– Pelkäsin Burnleyn puolesta, kun ALK Capital otti seuran haltuunsa viime vuonna, ja sen jälkeen tehdyt ratkaisut vain vahvistavat huoltani.