Chelsea eteni viikonloppuna FA Cupin finaaliin, kun joukkue kukisti välieräottelussa Crystal Palacen maalein 2-0.

Chelsea kohtaa Wembleyllä pelattavassa finaalissa Liverpoolin. Jättiläiset ovat tulleet toisilleen tutuksi kuluvan kauden aikana, sillä kahden valioliigakamppailun lisäksi joukkueet kohtasivat myös Liigacupin finaalissa. Näin ollen FA Cupin huipennus on joukkueille jo kauden neljäs keskinäinen ottelu.

Mestarien liigassa Chelsean tie nousi pystyyn puolivälierävaiheessa, kun Real Madrid oli niukasti parempi. Viime kaudella lontoolaiset voittivat kyseisen kilpailun, mutta mestaruuden uusiminen ei onnistunut.

Valioliigassa Chelsea ei ole ihan hetkeen juhlinut. Joukkue kuului tällä kaudella suurimpiin mestarisuosikkeihin, mutta piste-ero kärkikaksikkoon, Man Cityyn ja Liverpooliin, on kasvanut jo yli kymmeneen. Stamford Bridgellä on edellisen kerran juhlittu Valioliigan mestaruutta kauden 2016-17 päätteeksi, jolloin nykyinen Tottenham-luotsi Antonio Conte johdatti sinipaidat glooriaan.

Mutta pystyykö Chelsea ensi kaudella taistelemaan Valioliigan mestaruudesta? Chelsean espanjalaispuolustaja Marcos Alonso uskoo, että ensi kausi voi olla ”se” kausi, mikäli joukkue löytää johdonmukaisuutta peliesityksiinsä.

[readmore from=Chelsea]

– Uskoisin, että pystymme taistelemaan Valioliigan mestaruudesta [ensi kaudella], Alonso sanoi Sky Sportsille.

– Minun mielestäni me pystymme voittamaan minkä tahansa joukkueen. Meidän on vain parannettava hieman johdonmukaisuutta koko kauden aikana.

– Katsotaan mitä tapahtuu, mutta on selvää, että tavoitteemme on olla vieläkin lähempänä kärkeä ensi kaudella.

Chelsea on seurahistoriansa aikana voittanut kuusi Englannin mestaruutta. Ensimmäisen kerran kaudella 1954-1955, muut mestaruudet ovat peräisin tältä vuosituhannelta.