Manchester United vahvisti torstaina verkkosivuillaan, että Erik ten Hag on palkattu seuran uudeksi manageriksi.

Tällä hetkellä Ajaxia luotsaava ten Hag allekirjoitti Unitedin kanssa 3+1-vuotisen sopimuksen, joka käynnistyy kuluvan kauden jälkeen.

52-vuotias ten Hag jatkaa siis Ajaxin päävalmentajana kauden loppuun saakka, ja hänellä on hyvä mahdollisuus päättää pitkä yhteinen taival kolmanteen liigamestaruuteen. Ajax nimittäin johtaa Hollannin liigaa neljän pisteen erolla, kun enää viisi ottelukierrosta on pelaamatta.

Ajaxin toimitusjohtaja, Man Unitedin maalinsuultakin tuttu Edwin van der Sar on harmissaan siitä, että seura menettää ten Hagin. Samalla hän on kuitenkin iloinen maanmiehensä puolesta, joka pääsee työskentelemään yhdessä maailman suurimmista seuroista.

– Neljä ja puoli vuotta on hyvä aika, mutta olisimme halunneet pitää Erikin Ajaxissa pidempään, van der Sar sanoi Ajaxin tiedotteessa.

– Hän ottaa nyt askeleen yhteen maailman suurimmista seuroista, joka pelaa fantastisessa liigassa.

[readmore from=Manchester-United]

– Olemme Erikille suuren kiitoksen velkaa siitä, mitä hän on saavuttanut Ajaxin kanssa, mutta meidän työ ei ole vielä valmis. Tällä hetkellä tärkeintä on kauden viimeiset pelit, joiden jälkeen me kaikki haluamme juhlia liigamestaruutta.

Myös ten Hag vakuuttaa, että hän on täysin sitoutunut Ajaxin loppukauteen ja haluaa päättää valmennuspestinsä mestaruuteen.

– Minulla on nyt vain yksi kiinnostuksen kohde: kauden viisi viimeistä liigapeliä. Haluan päättää aikani täällä positiivisesti, voittamalla liigamestaruuden. Jos teemme sen, Ajax pääsee suoraan Mestarien liigaan, jonne se kuuluu, ten Hag sanoi.