Granit Xhakan hurja kaukolaukaus ja Bruno Fernandesin epäonnistuminen rangaistuspotkusta nousivat ratkaisurooliin, kun Arsenal kukisti Manchester Unitedin taistelussa Mestarien liiga -paikoista. Tykkimiehet jätti vierailijansa 3-1-lukemilla tyhjin käsin.

Arsenal karkasi johtoon vain kahden minuutin pelin jälkeen Unitedin puolustuksen sekoillessa omassa boksissaan. Xhakan keskitys leijaili Bukayo Sakalle, jonka laukauksen David De Gea onnistui torjumaan.

Pallo kimposi espanjalaisen torjunnasta vielä pelattavaksi ja Nuno Tavares sijoitti jatkotilanteesta tyhjään maaliin.

Arsenal rankaisi uudelleen 28. minuutilla Eddie Nketiahin heilautettua verkkoja, mutta paitsiolippu oli noussut. Videotarkastuksen jälkeen isännille vihellettiin maalin sijaan rangaistuspotku, sillä Alex Telles oli repinyt Bukayo Sakaa.

Saka asettui itse ampumaan pilkkua ja nuorukainen ampui pallon varmasti alanurkkaan siirtäen Arsenalin kahden maalin johtoon.

United sai vielä avauspuoliskon lopussa kavennuksen aikaiseksi. Nemanja Matic tarjoili keskityksen takatolpalle, josta Cristiano Ronaldo nosti pallon verkkoihin. Maali oli portugalilaisen sadas Valioliigassa.

Katso video Ronaldon maalista alta. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

 

Unitedilla oli toisella puoliskolla tilaisuuksia tulla tasoihin. 58. minuutille vieraille vihellettiin rangaistuspotku, Tavaresin ilmailtua käsivirheen omassa boksissa.

Monen yllätykseksi Ronaldon sijaan ampumaan astui Bruno Fernandes. Keskikenttäpelaaja epäonnistui yrityksessään ja laukaus kopsahti tolppaan.

Fernandesin epäonnistuttua Arsenal osui vielä kolmannen kerran 20 minuuttia ennen täyttä aikaa. Xhaka laittoi voimakkaan laukauksen matkaan 30 metristä, joka jysähti Unitedin maalin ylänurkkaan sinetöiden pisteet isännille.

Arsenal nousi voitolla sarjataulukossa neljän parhaan joukkoon. Man United on jäänyt nyt kuusi pistettä Mestarien liiga -sijoista yhden ottelun Tykkimiehiä enemmän pelanneena.

Katso maalikooste ottelusta alta.