Manchester City ja Real Madrid järjestivät Mestarien liiga -kauden ensimmäisessä välieräottelussaan kertakaikkisen hämmentävän näytelmän. Pelissä nähtiin sekä loistavaa taitoa että tälle tasolle käsittämättömiä virheitä.

Loppulukemat kertovat omaa kieltään jo sinänsä; 4-3.

City aloitti melkoisella ruletilla. Real Madrid ei ollut koskenut kentästä muihin osiin kuin omaan puolustusalueeseensa, kun isäntien Kevin De Bruyne puski tilanteeksi 1-0.

Riyad Mahrez tarjoili pallon Toni Kroosin edestä luukulle syöksyneelle belgialaiselle, jonka maanmies Thibaut Courtois jäi tilanteessa voimattomaksi. Pelikello oli juuri ehtinyt ohi puolentoista minuutin.

GOAL

@goal
KEVIN DE BRUYNE SCORES THE FASTEST CHAMPIONS LEAGUE SEMI-FINAL GOAL EVER 😱

11. minuutilla tuli lisää, ja De Bruyne kirjautti itselleen jo ottelun toisen tehomerkinnän. 30-vuotiaan syöttö löysi maalin edustalta Gabriel Jesusin; 2-0.

Ederson hölmöili omalla maalillaan muutamaankin otteeseen niin, että Real olisi terävämpänä iltanaan noussut peliin mukaan. Seuraavakin huippupaikka tuli kuitenkin isännille, kun Mahrez ja Phil Foden pääsivät kaksin yhtä vieraiden puolustajaa vastaan nopeaan hyökkäykseen. Ensin mainittu päätti laukoa itse, sivuverkkoon.

Oikean puolustajan paikalla Kyle Walkerin ja Joao Cancelon poissaolessa pelannut John Stones yritti hänkin lahjoittaa madridilaisille osuman. Tämäkin tilanne kääntyi kuitenkin kotijoukkueen vastaiskuun. Fodenin veto vähän takatolpan ohi.

33. minuutilla otteluun iski uutta kipinää kukapa muukaan kuin Karim Benzema. City ei saanut pallo omalta alueeltaan ulos, vaan Ferland Mendy pääsi keskittämään. Ranskalaisen tuhovoima jatkui; pallo oikean tolpan kautta sisään.

GOAL

@goal
Karim Benzema wasn't even looking at the goal 👀

Paria minuuttia kavennuksen jälkeen Stones jätti kentän, tilalle kapteeninnauhan käteensä saanut Fernandinho. 36-vuotias brasilialainen hänkin siis itselleen varsin poikkeavalle pelipaikalle.

Toinen jakso vielä ensimmäistä hysteerisempi

Toiselle jaksolle viheriölle ei vierailta enää juossut David Alaba – itävaltalaisen paikan otti Nacho.

Kaksi minuuttia jakson alun jälkeen oli Eder Militaon vuoro epäonnistua Real-puolustuksessa. Mahrez pääsi vapaaseen paikkaan – pallo takatolppaan.

Vieraiden puolustuspelaaminen ontui edelleen, ja 53. minuutilla Foden muutti lukemiksi 3-1. Fernandinhon ikävuodet eivät paljoa keskitykseen noustessa painaneet.

Kaksi minuuttia edellisestä Fernandinho jäi kuitenkin kakkoseksi maanmiehelleen Vinciusille. 21-vuotias nousi maalille saakka, ja iski takakulmaan 3-2. Tämän kavennuksen jälkeen joukkueista vaarallisempi oli Real.

Varttia ennen täyttä aikaa Kroos klippasi Oleksandr Zinchenkon boksin rajoilla tylysti nurin. Erotuomari István Kovács katsoi isäntien hyötyä, mutta Real-kentällinen jäi odottamaan vihellystä. Bernardo Silva kiitti yhdellä vapaalla kosketuksella, ja pommitti todella upean vedon etuyläkulmaan; 4-2.

Maalit eivät jääneet tähänkään. Aymeric Laporte huitoi boksissa kädellään palloon, ja Benzema pääsi tekemään illan toisensa pilkulta. Jääkylmä panenka-suoritus keskelle ja ottelulle seitsemäs osuma.