Everton on pelannut Englannin pääsarjatasolla yhtäjaksoisesti vuodesta 1954 lähtien. Liki 70-vuotinen putki on vaarassa katketa tämän kauden päätteeksi.

Everton valahti viime viikonloppuna putoamisviivan alapuolelle, kun joukkue hävisi Liverpoolille ja Burnley voitti omassa ottelussaan Wolvesin. Burnleyllä on jäljellä viisi ottelua, Evertonilla kuusi. Joukkueiden välinen ero on kaksi pistettä Burnleyn hyväksi.

Everton on käyttänyt rahaa pelaajahankintoihin viimeisen kuuden vuoden aikana hulppeat 639 miljoonaa puntaa. Se on 70 miljoonaa puntaa enemmän, kuin mitä paikallisvastustaja Liverpool on käyttänyt. Evertonin nettokulutus kyseiseltä aikaväliltä on ollut peräti 160 miljoonaa puntaa naapuria enemmän. Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

SPORTbible

@sportbible
Money spent by Liverpool and Everton since 2016.

Viime vuosien menestystä ja tämän hetken sarjataulukkoa vilkaisemalla ei tarvitse pohtia, kumpi on käyttänyt rahansa fiksummin. Liverpool on juhlinut kertaalleen Valioliigan mestaruutta, ja saattaa juhlia sitä toistamiseen kuluvan kauden päätteeksi. Samanaikaisesti Everton taistelee säilymisestä pääsarjatasolla, eikä se ole viime vuosien aikana voittanut yhtäkään pokaalia.

Valioliigasta tutun Charlie Austinin mielestä olisi ”hauskaa”, mikäli Everton putoaisi pääsarjatasolta. Nykyisin QPR:ää edustavalla englantilaishyökkääjällä ei ole minkäänlaista antipatiaa Evertonia kohtaan, mutta hän perustelee asiaa sillä, että Everton on yrittänyt ostaa menestystä rahalla.

– Sillä [putoaako Everton] ei ole minulle oikeastaan väliä, mutta joo, se olisi aika hauskaa, Austin kertoi talkSPORT:lle.

– Sunnuntaiaamuna odotin peliä [Merseysiden derby], mutta en odottanut sitä ajatellen, että tämä on derbypäivä ja se on iso peli. Ajattelin vain, että tämä on jälleen yksi peli, jonka Liverpool tulee voittamaan.

– Everton on käyttänyt rahaa. He ovat käyttäneet valtavasti rahaa väärille alueille ja väärille managereille.

– Näin tilaston siitä, kuinka paljon Liverpool ja Everton olivat käyttäneet rahaa viimeisten kuuden vuoden aikana. Everton oli käyttänyt rahaa enemmän, ja kun he ovat tehneet niin ja heitelleet rahaa ympäriinsä, se [putoaminen] olisi hauskaa.