Tottenham on kartoittanut mahdollisia korvaajia päävalmentajalleen Antonio Contelle, jota on viime aikoina huhuttu Paris Saint-Germainin peräsimeen, kertoo Telegraph.

PSG:n odotetaan antavan potkut päävalmentajalleen Mauricio Pochettinolle, joka työskenteli Tottenhamissa vuosina 2014-2019.

Uutisoimme aiemmin Le Parisienin tietojen pohjalta, että Conte on tiettävästi tarjonnut palveluksiaan Ranskan suurseuralle. Telegraph taas kertoo, että PSG on seurannut Conten tilannetta, mutta suorassa yhteydessä osapuolet eivät ole vielä olleet.

Conte aloitti Spursin käskyttäjänä viime marraskuussa 18 kuukauden sopimuksella, joka sisältää option yhdestä lisäkaudesta. Italialaisvalmentajan tulevaisuudesta on kuitenkin käyty paljon keskustelua läpi kauden.

[readmore from=Tottenham]

Kirjoitushetkellä Tottenham on Valioliigassa viidentenä, kahden pisteen päässä paikallisvastustajastaan Arsenalista, joka miehittää himoittua neljättä sijaa. Telegraphin mukaan Conte tekee päätöksen tulevaisuudestaan sen perusteella, pystyykö Tottenham tarjoamaan hänelle riittävän hyvät mahdollisuudet kilpailla pokaaleista.

Jos Conte päättää vaihtaa maisemaa, on Pochettino yksi ehdokkaista hänen korvaajakseen. Telegraphin mukaan argentiinalaisluotsi ei ole kuitenkaan kaikkien ihmisten suosiossa entisessä seurassaan.

Muihin ehdokkaisiin lukeutuvat Italian maajoukkueen päävalmentaja Roberto Mancini sekä Brightonin päävalmentaja Graham Potter.

Tottenhamin urheilutoimenjohtaja Fabio Paratici arvostaa Mancinia suuresti, mutta Azzurrin käskyttäjä on sanonut, että hän haluaa jatkaa Italian peräsimessä, vaikka hallitseva Euroopan mestari ei pässytkään tämän vuoden MM-turnaukseen. Telegraphin mukaan Mancinia saattaisi kuitenkin houkuttaa paluu Valioliigaan, jos hän saisi konkreettisen tarjouksen. Hän luotsasi vuosina 2009-2013 Manchester Cityä, jonka kanssa hän voitti kertaalleen Valioliigan ja FA Cupin.

Spurs harkitsi jo viime kesänä Potteria uudeksi managerikseen ennen kuin se nimitti lopulta tehtävään Nuno Espírito Santon, joka sai kenkää jo 17 ottelun jälkeen. Potter ei ollut tuolloin kiinnostunut siirrosta Tottenhamiin, mutta vielä ei ole tiedossa, mikä hänen kantansa on tällä hetkellä.

Brightonin ja Potterin sopimus jatkuu kesään 2025 saakka, mutta hän on noussut yhdeksi Englannin kuumimmista valmentajista saatuaan aikaan hyviä tuloksia rajallisella budjetilla. Brittimediassa on pidetty itsestäänselvyytenä, että Potter siirtyy jossain vaiheessa uraansa isompiin ympyröihin, ja Valioliigan tämänhetkisen manageritilanteen myötä Tottenham saattaa olla isoin pesti, joka sarjassa voi olla tulevana kesänä vapaana.