Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin kaikkien aikojen maalintekijä Wayne Rooney on kiistänyt huhut, joiden mukaan Burnley on tavoitellut häntä uudeksi managerikseen.

Burnley antoi toissa viikolla kenkää pitkäaikaiselle managerilleen Sean Dychelle, joka valmensi joukkuetta lähes kymmenen vuoden ajan. Hänen potkujensa jälkeen Claretsia on luotsannut väliaikaisvalmentaja Mike Jackson, joka nostettiin tehtävään seuran alle 23-vuotiaiden joukkueesta.

Rooney, 36, on viime vuoden tammikuusta lähtien toiminut täysiaikaisesti Mestaruussarjassa pelaavan Derbyn managerina siirryttyään seuraan alunperin pelaaja-valmentajaksi.

Derbyn tippuminen kolmannelle sarjaportaalle varmistui viime viikolla, mutta Rooney joutui taistelemaan putoamista vastaan poikkeuksellisen vaikeissa olosuhteissa. Ramsilta vähennettiin kauden alkumetreillä 12 pistettä, koska se ajautui hallintojärjestelyyn edellisen omistajansa Mel Morrisin aikana. Viime marraskuussa siltä vähennettiin vielä yhdeksän pistettä EFL:n kirjanpitosääntöjen rikkomisesta. Ilman pistevähennyksiään Derby olisi putoamisviivan yläpuolella.

Rooney on saanut runsaasti kehuja siitä, että hän piti Derbyn säilymishaaveet niinkin pitkään elossa. Hän kiisti kuitenkin huhut, joiden mukaan hänen hieno työnsä olisi poikinut hänelle mahdollisuuden siirtyä Burnleyn peräsimeen.

– Kuulin siitä tänään aamulla talkSPORTilta (radiosta). Se oli ensimmäinen kerta, kun kuulin siitä, sanoi Rooney Sky Sportsin mukaan.

– Olen tainnut sanoa pari kertaa, että on kunnia itselleni ja apulaisilleni ja meidän työllemme, että tällaista spekulaatiota on, mutta minulla on vielä vuosi jäljellä sopimustani täällä. Haluan yrittää taas tuoda parempia päiviä tälle seuralle.

– Se riippuu tietysti omistajavaihdoksen läpimenemisestä, kuten olen viime viikkoina sanonut. Jos se ei mene läpi, niin tietenkin tilannetta on arvioitava uudelleen, mutta jos se menee läpi, niin minä olen täällä ja olen valmis tavoittelemaan nousua takaisin Mestaruussarjaan.