Newcastlen naisten edustusjoukkue pelasi ensimmäistä kertaa St. James Parkilla ja paikalle saapui peräti 22 134 katsojaa. Newcastle pelaa Englannin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Newcastle voitti historiallisessa ottelussa Alnwick Townin maalein 4-0. Katsomossa nähtiin muun muassa Newcastlen miesten edustusjoukkueen manageri Eddie Howe sekä johtoportaasta Amanda Staveley sekä miehensä Mehrdad Ghodoussi.

– Kentällä nähdään upeita naisroolimalleja ja haluan keskittyä siihen. Nämä tytöt, jotka pelasivat yli 22 000 katsojan edessä, inspiroivat muita naisia.

– Haluamme tasa-arvoa, haluamme, että naiset näyttäytyvät upeassa valossa. Joukkueessa on upeita jalkapalloilijoita, jotka ovat upeita myös kentän ulkopuolella. He ovat fantastisia futaajia ja monet nuoret tytöt ja pojat saivat tänään varmasti inspiraatiota, Newcastlen manageri Becky Langley kertoi Independentille.

Newcastlen naisten manageri Becky Langley kiitti yleisöä. Kuva: Getty Images.

Pomoportaaseen kuuluva Staveley kävi myös kentän puolella tervehtimässä pelaajia. Newcastle siirtyi Saudi-Arabian julkisen investointirahaston konsortion omistukseen viime lokakuussa. Kauppaa on kritisoitu paljon, koska Saudi-Arabian ihmisoikeustilanne on kaikkea muuta kuin ihanteellinen. Lisäksi naisten asema Saudi-Arabiassa on verrattain huono.

Staveley on ollut Newcastlen uuden omistajaportaan näkyvin kuva Englannissa. Hän myös vakuutti kaupan yhteydessä haluavansa panostaa naisten jalkapalloon. Ainakin siirtyminen St. James Parkille ja avausottelu olivat onnistunut tapahtuma. Se ei silti poista ongelmia seuran omistuksessa.

Amanda Staveley kävi tervehtimässä pelaajia. Kuva: Getty Images.

Ottelu oli varmasti Newcastlen pelaajille ikimuistoinen. Katie Barker vei kotijoukkueen johtoon puolen tunnin kohdalla ja kunnioitti tuuletuksellaan seuralegenda Alan Sheareria käsi pystyssä. Ehkäpä jonain päivänä naisilla on Newcastlessa myös omat seuralegendansa.

– Minun piti tietysti tehdä shearerit. Olisin ollut törkeä, jos en olisi tehnyt, enkö vain? Se on ikoninen tuuletus, Barker kommentoi ottelun jälkeen.

Katie Barker tuuletti antaumuksella maaliaan, kuten seuralegenda Alan Shearer aikoinaan. Kuva: Getty Images.
Miesten manageri Eddie Howe oli katsomassa naisten historiallista peliä. Kuva: Getty Images.
Newcastlen ja Alnwick Townin naiset kävelemässä St. James Parkin nurmelle ennen ottelua. Kuva: Getty Images.