Liverpool varmisti tiistai-iltana Villarreal-voitollaan kolmannen Mestarien liigan finaalipaikan viiteen vuoteen. Saavutus kertoo C Moren asiantuntija Jari Litmasen mukaan paljon nykyisestä Liverpoolista.

Liverpoolia vuosina 2001-02 edustaneen Litmasen mukaan toinen puoliaika Villarrealia vastaan oli vahva osoitus siitä, kuinka erinomainen joukkue Jürgen Kloppin miehistö tällä hetkellä on. Viiden vuoden rekordi Mestarien liigassa kertoo myös oleellisen.

– Se kertoo Liverpoolin tämän hetken tilanteesta. He ovat pystyneet vuosikausia esiintymään korkealla tasolla. Tämä oli siitä taas hieno osoitus. Ryhdistäytyminen toisella puoliajalla ja Villarrealilla ei sen jälkeen ollut enää mitään saumaa, Litmanen totesi ottelun jälkeen C Moren studiossa.

Liverpool oli helisemässä ensimmäisellä puoliajalla. Tauolle mentiin yhteismaaleissa 2-2-tasatilanteessa. Toisella puoliajalla Liverpool oli omaa luokkaansa.

– Liverpool oli kadoksissa ensimmäisellä puoliajalla, mutta ottivat täyden kontrollin (pelistä) toisella puoliajalla, Litmanen totesi.

Villarreal antoi toisella puoliajalla Litmasen mukaan Liverpoolille avaimet voittoon.

– Et voi Liverpoolia vastaan lähteä siihen, että katsellaan ja odotellaan ja yritetään tehdä jotain, jos joskus pallo saadaan.

Keskiviikkona ratkeaa Liverpoolin vastustaja finaaliin, kun Manchester City ja Real Madrid kohtaavat toisessa osaottelussa. City lähtee toiseen osaan 4-3-johdossa. Litmanen ei lähtenyt vielä arvioimaan tarkemmin, kumpi joukkue finaaliin yltää.

– Real on vain ollut niin sitkeä silloin, kun on pitänyt. Sitten taas jos mennään pidemmälle Valioliigassa, niin City ja Liverpool ovat jakaneet mestaruudet. Kyllähän siitä tulisi todellinen vääntö, jos City ja Liverpool kohtaisivat finaalissa. Ne ovat niin tasaisia huippujoukkueita molemmat, että olisihan se kliimaksi.

– Ei se kyllä mikään pettymys olisi, jos Real Madridi menisi finaaliin. Jos jollekin, niin heille se pytty on aika lailla kuulunut viime vuosina, Litmanen sanoi.

LUE MYÖS: