Mestarien liigan välierä Manchester Cityn ja Real Madridin välillä käynnistyy kello 22 Suomen aikaa. C Moren studiossa Jari Litmaselta kysyttiin, olisiko hän sopinut parhaina päivinään paremmin Pep Guardiolan Manchester Cityyn vai Carlo Ancelottin Real Madridiin.

Suomen kaikkien aikojen paras jalkapalloilija kertoi olevansa samaa koulukuntaa Guardiolan kanssa, mitä tulee ajatteluun jalkapallosta. Studiossa esitettiin kaksi kuvaa, joissa toisessa Litmanen oli muokattu Cityn pelipaitaan ja toisessa Real Madridin paitaan.

– Olen sen verran Barcelona-taustainen, että Real Madrid ei oikein sovi kyllä, Litmanen totesi alkuun hymähtäen.

Kummassa pelityylissä olisit viihtynyt paremmin?

– Sanotaan näin, että olen enemmän samaa koulukuntaa kuin Pep Guardiola. Meillä on vähän sitä samaa taustaa, jos palaamme vaikka Johan Cruijffiin. Luulen, että City olisi minun valinta, Litmanen perusteli viitaten Barcelonassa muun muassa Guardiolaan vaikuttaneeseen valmentajaan ja entiseen pelaajaan.

Juontaja Petri Pasanen vielä uteli, olisiko Guardiolan joukkueessa tulevat puolustusvelvoitteet olleet ongelma kymppialueella viihtyneelle Litmaselle.

– Ei se olisi ollut ongelma. Koko joukkue hyökkää ja koko joukkue puolustaa. Siinä mielessä se on sitä Ajaxissa ja Hollannissa tutuksi tullutta totaalista jalkapalloa.

Litmasen mukaan Guardiolan Cityssä jokaisella pelaajalla pitää olla jalkapalloälyä ja teknistä osaamista, ja niiden kokonaisuus määrittää pelaamista. Litmanen oli selvästi Guardiolan leirissä.

– Kaikissa Guardiolan joukkueissa on ollut selkeä rakenne. Viimeisellä kolmannekselle esiin tulee se äly ja tekniset ominaisuudet. On pelaajia, joilla on älyä, mutta he eivät pysty teknisesti tekemään niitä asioita, joita haluaisivat. Sitten on niitä pelaajia, joilla on tekniikkaa, mutta eivät pysty hahmottamaan asioita. Guardiola haluaa sellaisia pelaajia, jotka pystyvät molempaan, Litmanen analysoi.