Liverpool lunasti tiistaina ensimmäisenä joukkueena paikkansa Mestarien liigan loppuottelussa, kun se kukisti Villarrealin välieräparissa yhteismaalein 5-2. Ensimmäinen 45-minuuttinen vieraskentällä tarjosi kuitenkin kunnon säikäytyksen, sillä Villarreal kuroi sen aikana Liverpoolin avausosan 2-0-etumatkan kiinni. Vasta toisen puoliajan kolme maalia veivät Liverpoolin takaisin finaaliraiteille (lue raportti ottelusta).

Liverpoolin luotettava laitapuolustaja Trent Alexander-Arnold muistutti pelin jälkeisessä haastattelussa, että Liverpoolilla on ollut välierävaiheessa vaikeuksia aiemmillakin Mestarien liiga -kausilla. Finaalipaikka on Liverpoolilla kolmas viimeisten viiden vuoden sisällä.

– Emme tunnu tekevän ikinä näistä Mestarien liigan välieristä helppoja itsellemme, Alexander-Arnold sanoi BT Sportille.

– Hävisimme vieraissa AS Romalle ja Barcalle, ja vaikeaa oli täälläkin. Todella vaikeaa.

– Villarreal pelasi todella hyvän ensimmäisen puoliajan. Me kokosimme tauolla itsemme ja saimme ottelua niskasta kiinni. Teimme sen, mitä tarvittiin.

Alexander-Arnold antoi kunniaa myös Villarrealille onnistuneesta tasoihin nousemisesta.

– Osasimme odottaa sitä, mutta joskus peliä ei voi hallita siten, miten haluaisi. He tekivät aikaisen maalin, aivan kuten he halusivatkin. Hoidimme kuitenkin homman.

– Emme pelanneet hyvää jalkapalloa avausjaksolla emmekä voittaneet kakkospalloja. Villarreal pelasi haluamallaan tavalla ja annoimme heidän tehdä niin. Toisella jaksolla olimme parempia. Pelasimme kahdessa osaottelussa yhden huonon puoliajan.

[readmore from=Liverpool]

– On aina mukavaa hoitaa homma tiistaina. Nyt voimme katsoa huomisen peliä tietäen, että olemme finaalissa. Kumpi tahansa (Real Madrid tai Manchester City) finaaliin pääseekään, ansaitsee sen, Alexander-Arnold päätti.

Keväällä 2018 Liverpool hävisi toisen osaottelun vieraissa AS Romalle 2-4, mutta voitti välierien otteluparin yhteismaalein 7-6. Seuraavana keväänä Barcelona voitti avausosan 3-0, mutta Liverpool käänsi parin edukseen toisessa osassa.

Lähde: Goal